De traditionele optredens op de Grote Markt zullen gewoon doorgaan maar dan wel zonder publiek.
Volledig scherm
PREMIUM
De traditionele optredens op de Grote Markt zullen gewoon doorgaan maar dan wel zonder publiek. © Dieter Bacquaert

Zo vieren de Antwerpse districten het Feest van de Vlaamse Gemeenschap

Ook dit jaar vieren de stad en de districten het Feest van de Vlaamse Gemeenschap. Een aantal districten biedt een alternatief programma aan met gratis activiteiten vanaf zaterdag 4 juni. Daarnaast vindt ook het traditioneel luik met plechtigheden en de uitreiking van het Gulden Spoor in het Schoonselhof plaats op 11 juli voor genodigden. Ontdek hier het volledige programma per district.

  1. Kinderwens vzw opent Antwerpse afdeling: “Nog te weinig aandacht voor verdriet van mensen die geen kind kunnen krijgen”

    Kinderwens vzw opent Antwerpse afdeling: “Nog te weinig aandacht voor verdriet van mensen die geen kind kunnen krijgen”

    Naar aanleiding van moederdag - in Antwerpen op 15 augustus - lanceert Kinderwens vzw een nieuw Kinderwensteam dat zich in de provincie Antwerpen zal buigen over de vragen van Antwerpenaren met een kinderwens. Het team bestaat uit een psychologe, een seksuologe, een vroedvrouw en een diëtiste. “Ondanks alle goede bedoelingen en kaarsjes die gebrand worden, voel je je als wensouder soms heel eenzaam”, klinkt het.
  2. Antwerpse adviesraad niet te spreken over ‘paniekerige communicatie’ coronamaatregelen: “Geef horeca en winkels inspraak”

    Antwerpse adviesraad niet te spreken over ‘paniekeri­ge communica­tie’ coronamaat­re­ge­len: “Geef horeca en winkels inspraak”

    De Beleidsadviesraad, een adviesorgaan van de stad Antwerpen waarin het economische middenveld vertegenwoordigd is, is niet te spreken over de “paniekerige communicatie en een aanpak in fases of per zone” van de meest recente coronamaatregelen. Die hebben een grote impact op de retail en horeca, klinkt het, en zijn dus nefast voor ondernemers. De adviesraad wil in de toekomst betrokken worden bij het nemen van maatregelen.