Schepen Fons Duchateau mocht vorige week het ziekenhuis verlaten. Hij is bijna hersteld.
Volledig scherm
Schepen Fons Duchateau mocht vorige week het ziekenhuis verlaten. Hij is bijna hersteld. © Jan Aelberts

ZNA-ziekenhuizen vangen Limburgse coronapatiënten op: in Antwerpen is er nog veel capaciteit

Vier coronapatiënten van twee  Limburgse ziekenhuizen zijn maandag in de Antwerpse ZNA-ziekenhuizen opgenomen. Morgen zouden er volgens schepen van Gezondheidszorg Fons Duchateau (N-VA) nog eens vier patiënten worden overgebracht. “We hebben momenteel nog veel capaciteit om andere regio's te helpen.”

 1. Antwerpse horeca en cultuur reageren op nieuwe ‘bijsturingen’ Cathy Berx: van “Het is een begin” tot “We worden weer in snelheid gepakt”
  PREMIUM

  Antwerpse horeca en cultuur reageren op nieuwe ‘bijsturin­gen’ Cathy Berx: van “Het is een begin” tot “We worden weer in snelheid gepakt”

  Dat de persconferentie die provinciegouverneur Cathy Bercx deze namiddag organiseerde heel wat gespreksstof zou opleveren, stond in de sterren geschreven. Vooral horeca-uitbaters keken vol spanning toe, wat zou er gebeuren met de befaamde ‘avondklok’? Die maakt vanaf vandaag plaats voor een ‘nachtklok’. Je mag weer op café tot 1 uur, maar je moet thuis zijn tussen 1.30 tot 5 uur ‘s ochtends. Het nieuws ontlokt veel hoera’s bij de Antwerpse cafés, maar bij restaurants klinkt het minder enthousiast. “Wie weet wat wordt er binnen twee weken weer aangepast?”
 2. Voorzichtige tevredenheid bij Antwerpse cultuurhuizen nu zij opnieuw de deuren mogen openen: “Sluiting was niet nodig”

  Voorzichti­ge tevreden­heid bij Antwerpse cultuurhui­zen nu zij opnieuw de deuren mogen openen: “Sluiting was niet nodig”

  Voelde u woensdagmiddag een briesje door de stad Antwerpen, dan zou dat wel eens de zucht van opluchting kunnen zijn geweest van de Antwerpse cultuursector. Gouverneur Cathy Berx opende de deuren opnieuw van de theaterzalen en cultuurhuizen en gaf deze mensen een beetje perspectief. “Beleidsmakers zien eindelijk in dat cultuurhuizen sluiten niet nodig was.”