ZNA Middelheim
Volledig scherm
ZNA Middelheim © KOS

ZNA zet virtuele robot in voor administratieve taken

AntwerpenDe Antwerpse ziekenhuisgroep ZNA maakt gebruik van robotsoftware om administratieve processen te automatiseren. Dankzij ‘Thibe’ wordt de werklast voor ondersteunend personeel met tientallen uren per week verlicht, meldt de groep donderdag in een persbericht.

 1. Willem-Frederik Schiltz (Open Vld) over voorstel Koen Kennis: “Blij dat N-VA mee aan de kar van stedelijk vervoersbedrijf komt trekken”
  Antwerpen

  Wil­lem-Frederik Schiltz (Open Vld) over voorstel Koen Kennis: “Blij dat N-VA mee aan de kar van stedelijk vervoersbe­drijf komt trekken”

  “Wij hebben al voor een stedelijk vervoersbedrijf gekozen op ons stadscongres in 2015.” Zo reageert Vlaams Parlementslid Willem-Frederik Schiltz (Open Vld) op het voorstel van schepen van Mobiliteit Koen Kennis (N-VA) om een Antwerps vervoersbedrijf op te richten met Lantis als regisseur. Schiltz pleit voor een Antwerpse vervoerspas voor alle collectief vervoer.
 2. Rechter toont geen genade voor mensensmokkelaars: “Vluchtelingen waren volledig overgeleverd aan hun wil”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Rechter toont geen genade voor mensensmok­ke­laars: “Vluchte­lin­gen waren volledig overgele­verd aan hun wil”

  De vijf Ethiopische en Eritrese mensensmokkelaars tegen wie 8 jaar cel was gevorderd, zullen in sommige gevallen tot 5 jaar achter de tralies verdwijnen. De rechtbank toonde zich daarmee erg streng tegenover hun misdaden. Dat de vijf zichzelf eveneens slachtoffers en transmigranten zouden kunnen noemen, zoals hun advocaten hadden gepleit, werd niet geaccepteerd. “Ze bleven niet op de parkings en hadden ook nooit bagage bij.”