Dr. Olivier Lenssen en patiënt Helene Luyten. Lenssen heeft recepten ontwikkeld speciaal voor mensen met halskanker zodat zij opnieuw eenvoudig en smakelijk kunnen eten.
Volledig scherm
Dr. Olivier Lenssen en patiënt Helene Luyten. Lenssen heeft recepten ontwikkeld speciaal voor mensen met halskanker zodat zij opnieuw eenvoudig en smakelijk kunnen eten. © vincent duterne/photo news

ZNA en Vlaamse Werkgroep voor Hoofd- en Halstumoren ontwikkelen samen recepten voor patiënten: “Het doel: hen opnieuw laten genieten van hun maaltijd”

Door kauw- en slikproblemen eten patiënten met hoofd-halskanker te weinig en krijgen ze onvoldoende voedingsstoffen binnen. Om dit op te vangen en niet volledig afhankelijk te zijn van sondevoeding en bijvoedingen, hebben logopedisten en diëtisten recepten van patiënten op maat gebracht qua consistentie en voedingswaarde. Deze recepten zijn te vinden op de website van de Vlaamse Werkgroep voor Hoofd- en Halstumoren (VWHHT), met steun van de Stichting tegen Kanker.

  1. Stad koopt Ferrarisbos in Wilrijk: “Historisch groen blijft behouden”
    PREMIUM
    Antwerpen

    Stad koopt Ferraris­bos in Wilrijk: “Historisch groen blijft behouden”

    De stad Antwerpen koopt 3,5 hectare van het Ferrarisbos in Wilrijk over van logistiek bedrijf H.Essers en zal het behouden als bosgebied. Daarnaast krijgt het bos ook een water- en klimaatregulerende functie. “Dankzij deze aankoop verzekert de stad de toekomst van dit historische bos”, aldus schepen Annick De Ridder(N-VA). Volgens oppositiepartij Groen is het misplaatst dat De Ridder de aankoop als een groene trofee claimt. “Als de N-VA van 2013 geen kapvergunning had gegeven, had het hele bos er vandaag nog gestaan.”