Dr. Olivier Lenssen en patiënt Helene Luyten. Lenssen heeft recepten ontwikkeld speciaal voor mensen met halskanker zodat zij opnieuw eenvoudig en smakelijk kunnen eten.
Volledig scherm
Dr. Olivier Lenssen en patiënt Helene Luyten. Lenssen heeft recepten ontwikkeld speciaal voor mensen met halskanker zodat zij opnieuw eenvoudig en smakelijk kunnen eten. © vincent duterne/photo news

ZNA en Vlaamse Werkgroep voor Hoofd- en Halstumoren ontwikkelen samen recepten voor patiënten: “Het doel: hen opnieuw laten genieten van hun maaltijd”

Door kauw- en slikproblemen eten patiënten met hoofd-halskanker te weinig en krijgen ze onvoldoende voedingsstoffen binnen. Om dit op te vangen en niet volledig afhankelijk te zijn van sondevoeding en bijvoedingen, hebben logopedisten en diëtisten recepten van patiënten op maat gebracht qua consistentie en voedingswaarde. Deze recepten zijn te vinden op de website van de Vlaamse Werkgroep voor Hoofd- en Halstumoren (VWHHT), met steun van de Stichting tegen Kanker.

  1. Kazen Van Tricht viert vijftigste verjaardag: “We mogen best wat meer trots zijn op onze kaas, Belgen zijn nog te bescheiden”
    PREMIUM
    Antwerpen

    Kazen Van Tricht viert vijftigste verjaardag: “We mogen best wat meer trots zijn op onze kaas, Belgen zijn nog te bescheiden”

    Kazen Van Tricht bestaat 50 jaar en dat wordt gevierd. Althans, dat was de bedoeling, want ook hier gooide corona roet in het eten. In 1970 wilde grootmoeder Juliette eens iets anders in het leven. Samen met haar man Pieter Van Tricht opende ze een delicatessenzaak in de Fruithoflaan, maar zoon Michel zette vol in op kaas. Nu staat kleinzoon Frederic aan het roer van het familiebedrijf. De beste kaaswinkel van Europa - volgens The Wall Street Journal - heeft nog grootse plannen. Zo staan Australië, Japan en China nog op het verlanglijstje als afzetmarkt. De familie Van Tricht over het schoonste product van de wereld.