Volledig scherm
© BELGA

Zin om mee het verschil te maken in strijd tegen corona? UZA zoekt volop vrijwilligers

Ben jij bereid je in te zetten als vrijwilliger in de strijd tegen het coronavirus? Het UZA zoekt nog helpende handen: er wordt geen vergoeding voorzien, maar wel heel veel dankbaarheid!

Er boden zich al veel vrijwilligers aan om in deze periode de zorgverleners te ondersteunen, maar het UZA zoekt nog steeds volk voor verschillende taken. Zo kan je bijvoorbeeld helpen bij logistiek, om heel wat middelen van A naar B te brengen. Het UZA zoekt ook administratieve talenten, of creatievelingen die behendig zijn met een naaimachine om stoffen mondmaskers te maken. Dat laatste kan je bovendien aan je eigen keukentafel doen. Het UZA zoekt ook babysitters voor de tijdelijke opvang van kinderen van personeelsleden, en natuurlijk kunnen ook artsen en verpleeg- en zorgkundigen (in opleiding) zich aanbieden om te helpen.

Het UZA voorziet een opleiding om deze taken veilig te kunnen opnemen, daarom ben je bij voorkeur voor minimum twee tot drie weken beschikbaar. Er wordt geen vrijwilligersvergoeding voorzien, maar wel enorm veel dankbaarheid van alle UZA-medewerkers. Bij vragen kan je terecht bij Claire van Heeswijk, coördinator externe vrijwilligerswerking, op het nummer 03 821 32 30 of via marie-claire.vanheeswijk@uza.be. 

  1. Bekende Antwerpse strafpleiter naar rechtbank doorverwezen in zaak van heling en witwassen

    Bekende Antwerpse strafplei­ter naar rechtbank doorverwe­zen in zaak van heling en witwassen

    De bekende Antwerpse strafpleiter Tim Smet moet voor de correctionele rechtbank verschijnen op verdenking van heling en witwassen. Dat heeft de kamer van inbeschuldigingstelling (KI) beslist. Smet wordt ervan verdacht dat hij zich door zijn cliënte Ashley Van de Velde, die samen met haar vriend moet terechtstaan voor de roofmoord op een gevangenisverpleegster, heeft laten betalen met een deel van de buit. Smet ontkent de aantijgingen.
  2. Fitness FitalityClubs biedt online trainingsplatform
aan voor zorgverleners

    Fitness Fitality­Clubs biedt online trainingsplatform aan voor zorgverle­ners

    De vijf Antwerpse FitalityClubs bieden vanaf maandag 6 april hun gezamenlijke trainingsplatform FitalityClubs Online Community (FOC) gratis aan voor alle zorg- en hulpverleners, ongeacht of ze lid zijn van een van deze clubs, en dit voor de volledige duur van de coronacrisis. Wie werkzaam is in de zorg, kan een toelatingsverzoek sturen naar de gesloten Facebookgroep FitalityClubs Online Community met het begeleidende bericht “Ik ben zorgverlener”.