CVDP
Volledig scherm
PREMIUM
© CVDP

“Zijn vrouw diende klachten in om een betere scheidingsdeal te regelen.” Rachid riskeert 18 maanden voor twijfelachtige klachten van intrafamiliaal geweld

AntwerpenRachid L. moest zich vandaag tegen een hele resem beschuldigingen verdedigen. Gedurende een stormachtige huwelijksperiode van 11 jaar zou hij zowel zijn kinderen als zijn vrouw geregeld hebben geslagen en zijn vrouw zelfs een keer tegen haar wil hebben vastgehouden. Grotendeels overdreven, volgens zijn advocaat, die stelt dat echtgenote Hassna veel klachten indiende met het oog op persoonlijk gewin. “Zelfs de advocate van de kinderen vertelde dat de geloofwaardigheid van mevrouw in het gedrang is gekomen.

 1. ASSISEN. “Ja, ik had een mes bij. Ongeveer zo groot als mijn onderarm”: wat was rol van Joëls liefdesrivaal tijdens dodelijke 22 seconden?
  PREMIUM
  Antwerpen

  ASSISEN. “Ja, ik had een mes bij. Ongeveer zo groot als mijn onderarm”: wat was rol van Joëls liefdesri­vaal tijdens dodelijke 22 seconden?

  Een langverwacht moment in het assisenproces tegen Bryan Reyes del Rosario: het verhoor van Ezequiel S.V., bijgenaamd ‘Bebo’. Hij was tenslotte de liefdesrivaal die het aan de stok had met Joël Ozuna, niet Reyes del Rosario. Maar ook na het verhoor van Bebo bleef de assisenzaal met een pak vragen achter, tot ergernis van de voorzitter. “Moet ik u eraan herinneren dat u onder eed staat, meneer?”
 2. Antwerpse agent wil seks met kwetsbare vrouwen in ruil voor hulp: “Al je boetes vervallen, bedank me nu maar”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Antwerpse agent wil seks met kwetsbare vrouwen in ruil voor hulp: “Al je boetes vervallen, bedank me nu maar”

  “Marokkaanse vrouwen zetten niet snel de stap naar de politie bij intrafamiliaal geweld of seksueel misbruik”. Daarom wierp de Antwerpse politieman Abdel C. (40) zich op als hun steun en toeverlaat. Die steun leverde de intussen ex-agent 40 maanden cel met uitstel op, want minstens acht Marokkaanse vrouwen dienden klacht tegen hem in, want de man verwachtte wel telkens een ‘tegenprestatie’.