ZNA vervangt meer dan 1.600 ziekenhuisbedden.
Volledig scherm
ZNA vervangt meer dan 1.600 ziekenhuisbedden. © ZNA

Ziekenhuis Netwerk Antwerpen vervangt meer dan 1.600 bedden: “Zo’n grootschalige operatie gebeurt eens in de twintig jaar”

ANTWERPENMeer dan 1.600 ziekenhuisbedden worden er vervangen in de ziekenhuizen van Ziekenhuis Netwerk Antwerpen (ZNA). Zo’n grootschalige operatie gebeurt slechts één keer in de twintig jaar. De nieuwe bedden zijn veiliger en comfortabeler voor patiënten en ergonomische voor zorgverleners. Goed voor een investering van bijna zes miljoen euro.

 1. Fietsers protesteren tegen autotunnel onder Scheldekaaien: “Stad maakt leefkwaliteit ondergeschikt aan autoverkeer”
  Antwerpen

  Fietsers proteste­ren tegen autotunnel onder Schelde­kaai­en: “Stad maakt leefkwali­teit onderge­schikt aan autover­keer”

  Met een Critical Mass-fietstocht van het Theaterplein naar de Sint-Jansvliet (Voetgangerstunnel) hebben enkele tientallen Antwerpenaren vrijdag geprotesteerd tegen het plan voor een autotunnel ter hoogte van het Steenplein. Ze zetten dat muzikaal luister bij met het liedje “Schepen, kan ik oversteken”, een dichterlijke variatie op “Schipper, mag ik overvaren”.
 2. Kinderpsychologe stelt boek met 50 uitdagingen voor in In Den Olifant
  Antwerpen

  Kinderpsy­cho­lo­ge stelt boek met 50 uitdagin­gen voor in In Den Olifant

  Dit weekend was de bekende kinderpsychologe en auteur Klaar Hammenecker te gast in de Antwerpse speelgoed- en kinderboekenwinkel In Den Olifant. Ze gaf er een workshop voor kinderen en ouders in het kader van haar nieuwste boek ‘50 keer durven’. Klaar zorgde voor een primeur, want het was de eerste keer dat er in de boekenhoek ruimte werd gemaakt voor een coronaveilige activiteit, die wegens de grote belangstelling goed was voor twee goedgevulde sessies.
 3. Antwerpse liberalen zetten licht op groen: Willem-Frederik Schiltz mag schepen worden én parlementslid blijven
  Antwerpen

  Antwerpse liberalen zetten licht op groen: Wil­lem-Frederik Schiltz mag schepen worden én parlements­lid blijven

  Als Willem-Frederik Schiltz (Open Vld) schepen wordt in januari, dan mag hij die job combineren met zijn zitje in het Vlaams parlement. Net geen driekwart van de leden van de Antwerpse afdeling van de liberalen heeft dat zaterdag in een stemming beslist. “Ik heb bijzonder veel goesting om erin te vliegen en mij nog meer in te zetten voor de Antwerpenaar”, reageert een opgetogen Schiltz.