Ook de federale politie leverde bijstand in het opsporen van de amokmakers.
Volledig scherm
Ook de federale politie leverde bijstand in het opsporen van de amokmakers. © PZ Antwerpen

Zeventien jongeren die afspreken om winkels in Antwerpen te plunderen net op tijd onderschept, jongste was amper 12

Zeventien jongeren met verboden wapens zijn vrijdag gearresteerd omdat ze van plan waren om te plunderen en amok te maken in enkele winkels in de binnenstad. Dat hadden ze via sociale media afgesproken. De verontrustende berichten kwamen tot bij de politie terecht en die kon de jongeren onderscheppen. De bende werd gearresteerd, twee van hen worden voorgeleid bij de jeugdrechter.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Leerlingen De Tjalk zijn nog altijd uren onderweg naar school: “En nu bij 30 graden en zonder airco in de bus”

    Leerlingen De Tjalk zijn nog altijd uren onderweg naar school: “En nu bij 30 graden en zonder airco in de bus”

    Bij de start van het nieuwe schooljaar kwamen verschillende verhalen naar boven van kinderen uit het buitengewoon onderwijs die uren op de bus naar school zaten. Zo ook de leerlingen van De Tjalk in Antwerpen: de leerlingen met een fysieke en soms ook mentale beperking zaten soms tot vier uur op de bus. Daar is volgens directrice Ingrid Henckens nog niet veel aan veranderd, ondanks de versoepeling van de maatregelen. “De situatie blijft schrijnend.”
  2. Antwerpse jeugdfilmorganisatie JEF start met Toekomstmakers, een reizende filmstudio met onder anderen Anuna De Wever en Chrostin

    Antwerpse jeugdfilm­or­ga­ni­sa­tie JEF start met Toekomstma­kers, een reizende filmstudio met onder anderen Anuna De Wever en Chrostin

    De Antwerpse jeugdfilmorganisatie JEF strijkt binnenkort neer in scholen met hun project Toekomstmakers. Met dit educatief traject willen ze kinderen hun eigen toekomst laten vormgeven door middel van workshops en een mobiele filmstudio. Via een onlineplatform krijgen ze bovendien advies van Anuna De Wever, Chrostin, Jelle Mels, Caroline Vrijens, Mo Bakker en Bebel Tshiani Baloji.