Volledig scherm
Illegalen zaten in een vrachtwegen verstopt. © rr

Zeven vluchtelingen in vrachtwagen op Linkeroever

Een trucker die door getuigen was verwittigd dat er mogelijk mensen in zijn oplegger zaten, is donderdagvoormiddag tot aan het gesloten politiekantoor van Linkeroever gereden. De man had het kantoor via zijn gps gevonden. De politie stuurde enkele patrouilles ter plaatse om de oplegger te doorzoeken. 

Wouter Bruyns van de politie Antwerpen: “In de oplegger werden zeven vluchtelingen aangetroffen. Vermoedelijk probeerden ze achterin de vrachtwagen naar Groot-Brittannië te reizen. De zeven vluchtelingen zijn overgebracht naar het politiekantoor op de Noorderlaan. Daar wordt hun identiteit opgenomen en hun dossier overgemaakt aan de Dienst Vreemdelingenzaken.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Stad Antwerpen en gerechtsdeurwaarders binden samen de strijd aan tegen overmatige schuldenlast

    Stad Antwerpen en gerechts­deur­waar­ders binden samen de strijd aan tegen overmatige schulden­last

    In samenspraak met de stad ontwikkelde gerechtsdeurwaarder Modero het platform ‘One’. Dit platform bundelt de gekende schulden van klanten met structurele financiële problemen in één dossier. De klant krijgt één contactpersoon en één aangepast traject met één maandelijkse afbetaling. Doordat sneller wordt ingegrepen, moeten extra kosten vermeden worden en kan sneller gestart worden met de afbetaling van de schulden.
  2. Sascha (25) begint ecologische ‘wasservice’ The Laundry Hunter: “De was en de strijk doen is voor niemand plezant, maar daar heb ik de oplossing voor”

    Sascha (25) begint ecologi­sche ‘wasservice’ The Laundry Hunter: “De was en de strijk doen is voor niemand plezant, maar daar heb ik de oplossing voor”

    Van een carrièreswitch gesproken: naast zijn job bij een begrafenisondernemer startte Sascha (25) Goldstein uit Mortsel vorige week met zijn eigen 'wasservice’ The Laundry Hunter. De start-up zorgt ervoor dat de was en strijk bij mensen thuis met een bakfiets wordt opgehaald, en gewassen en gestreken terug wordt bezorgd. “Dit past perfect in het plaatje van de e-commerce die zo gangbaar is vandaag de dag.”