Antwerpenaar Yannick W. werd eind vorig jaar gearresteerd in de mondaine badplaats Almunecar in Spanje.
Volledig scherm
Antwerpenaar Yannick W. werd eind vorig jaar gearresteerd in de mondaine badplaats Almunecar in Spanje. © Guardia Civil

Zes mensen aangehouden na 13 huiszoekingen: Kopstuk ‘Flash’ organiseerde drugsmokkel vanuit de cel

AntwerpenDe Federale Gerechtelijke Politie (FGP) Antwerpen heeft donderdag en vandaag in totaal 13 gecoördineerde huiszoekingen gedaan in de brede omgeving van Antwerpen. Die kaderden in het onderzoek naar de activiteiten van de 34-jarige Yannick ‘Flash' W., die momenteel in de gevangenis van Antwerpen zit. Klaarblijkelijk stuurde hij zijn medeverdachten aan met behulp van een binnengesmokkelde gsm.

 1. PORTRET. Wilfried Patroons (83), dé drijvende kracht achter restauratie Antwerps Brouwershuis, overleden: “Zo jammer dat hij voltooiing niet zal meemaken”
  PREMIUM
  Antwerpen

  PORTRET. Wilfried Patroons (83), dé drijvende kracht achter restaura­tie Antwerps Brouwers­huis, overleden: “Zo jammer dat hij voltooiing niet zal meemaken”

  Wilfried Patroons was een vurig pleitbezorger voor de opwaardering van het Antwerpse Brouwershuis. Pas na 20 jaar kreeg hij zijn zin: de stad begon dit najaar met de restauratie van het iconische pand. Helaas zal Patroons - notoir bierkenner, ook - het resultaat niet kunnen bewonderen. Hij overleed maandag op 83-jarige leeftijd.
 1. In Het Steen kan je je juweel laten schatten tijdens mini-expo over diamant
  Antwerpen

  In Het Steen kan je je juweel laten schatten tijdens mini-expo over diamant

  Stad Antwerpen, museum DIVA en het Antwerp World Diamond Centre (AWDC) zetten dit weekend, op zaterdag 11 en zondag 12 februari, de Antwerpse diamantsector in de kijker in Het Steen. Samen organiseren ze een mini-expo, gewijd aan de rijke diamantgeschiedenis van de stad, aangevuld met demonstraties en toelichtingen van een juweelschatter en een diamantslijper. Iedereen is welkom om een juweel te laten schatten door een professional of om de wereld van diamant beter te leren kennen.
 2. Vegaburgers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesvervangers zijn wél een goede keuze?
  PREMIUM
  Koken & Eten

  Vegabur­gers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesver­van­gers zijn wél een goede keuze?

  Uit een analyse van meer dan 500 verschillende vegetarische burgers, worsten, balletjes en schnitzels uit de supermarkt blijkt dat vleesvervangers vaak te veel vet en te weinig eiwitten bevatten. Volgens TestAankoop in België zijn de meeste veggieburgers enorm bewerkt en doen ze de gezondheid van de consument meer kwaad dan goed. Hoe kies je dan de juiste vleesvervanger? En bestaan er voedzame alternatieven?