Het justitiepaleis van Antwerpen.
Volledig scherm
Het justitiepaleis van Antwerpen. © Belga

Zes jaar cel voor steekpartij aan Club Mango

AntwerpenDe correctionele rechtbank heeft Johan T. (36) veroordeeld tot zes jaar cel voor een steekpartij met bijna fatale afloop aan de Mambo Latin Club in Antwerpen. Hij had een man, die ruzie kreeg met zijn stiefzoon, op vier messteken getrakteerd. De stiefzoon, voor wie vijf jaar cel was geëist, werd vrijgesproken.

 1. MAS opent nieuwe permanente expo ‘Vracht’
  Antwerpen

  MAS opent nieuwe permanente expo ‘Vracht’

  Op zaterdag 11 december opent het MAS een nieuwe permanente expo op de zesde verdieping: ‘Vracht. Over de haven, mensen en goederen.’ De expo neemt de bezoeker mee in de kleurrijke geschiedenis van de zeevaart en de wereldhandel. Naast de vele waardevolle scheepsmodellen, zijn er ook tal van gebruiks- en kunstobjecten uit de collectie te zien die tonen hoe er eeuwenlang goederen, kennis en contacten via de haven Antwerpen in- en uitstroomden.
 2. ‘Waarom zijn de achterlichten van een auto rood in plaats van groen?’
  VRAAG & ANTWOORD

  ‘Waarom zijn de achterlich­ten van een auto rood in plaats van groen?’

  ‘Waarom is nooit besloten om achterlichten van een auto groen te maken?’, vraagt lezer John van Raaij in de wekelijkse vraag & antwoord-rubriek van onze autoredactie. ‘Groen staat in de regel voor veiligheid en rood voor gevaar. Wanneer ik nu in het donker onderweg ben, zie ik maar één kleur: rood. Wanneer automobilisten op de rem trappen, wordt het rood weliswaar feller, maar bij sommige auto’s is er geen verschil meer te zien. Als ik achter allemaal groene achterlichten zou rijden, valt het gegarandeerd meer op wanneer iemand op de rem trapt en zijn achterverlichting rood zou kleuren.’