Voor ‘Reizen Waes’ trok Tom Waes enkele jaren geleden ook naar Bangladesh. Dat leverde enkele ongelooflijke beelden op, onder andere van een scheepskerkhof in Chittagong, waar gigantische afgedankte schepen van over de hele wereld worden ontmanteld.
Volledig scherm
PREMIUM
Voor ‘Reizen Waes’ trok Tom Waes enkele jaren geleden ook naar Bangladesh. Dat leverde enkele ongelooflijke beelden op, onder andere van een scheepskerkhof in Chittagong, waar gigantische afgedankte schepen van over de hele wereld worden ontmanteld. © VRT/Reizen Waes

Zeeschip van Antwerpse rederij gedumpt op strand in Bangladesh: parket in beroep tegen vrijspraak voor illegale sloop

AntwerpenHet Antwerpse parket gaat in beroep tegen de vrijspraak van Bocimar International, een dochterbedrijf van de Belgische rederij CMB. De rechter oordeelde eind juni dat de rederij niet schuldig is aan de illegale sloop van een 170.000 ton zwaar zeeschip op een strand in Bangladesh. Rederij CMB is in handen van de zonen van Marc Saverys, nazaat van de belangrijke Antwerpse redersfamilie Saverys.

  1. Vaders houden jongeren na WK-match in bedwang, maar worden zelf weggejaagd door waterkanon: “Waarom was dat nodig?”
    Antwerpen

    Vaders houden jongeren na WK-match in bedwang, maar worden zelf weggejaagd door waterkanon: “Waarom was dat nodig?”

    De politie heeft vanavond rond 21 uur, na overwinning van Marokko op het WK voetbal, in Antwerpen dan toch het waterkanon ingezet op de Sint-Bernardsesteenweg op het Kiel. Enkele heethoofden werden opgepakt. Vaders die meermaals een mensenketting maakten, werden uiteindelijk zelf natgespoten. Zij begrijpen de reactie van de politie niet. Volgens de politie werd het gevaar te groot omdat feestvierders maar vuurpijlen bleven afschieten.