File op de Antwerpse ring.
Volledig scherm
File op de Antwerpse ring. © ID / Wouter Van Vooren

Zeer pittige ochtendspits door regen en gladde wegen: 250 km file op Vlaamse snelwegen

AntwerpenDoor de hevige regen en gladde wegen is het donderdagochtend een “zeer pittige” ochtendspits geweest in Vlaanderen. Er stond in totaal tot 250 kilometer file, meldt het Vlaams Verkeerscentrum. Ondanks de moeilijke omstandigheden waren er verder geen noemenswaardige incidenten, zegt woordvoerder Peter Bruyninckx.

 1. “Zwijg over mijn vriend, dan hoef je geen ereloon te betalen”: toppleiter Pol Vandemeulebroucke riskeert 18 maanden cel voor lekken van informatie in drugsdossier
  PREMIUM
  Antwerpen/Stabroek

  “Zwijg over mijn vriend, dan hoef je geen ereloon te betalen”: toppleiter Pol Vandemeule­brou­c­ke riskeert 18 maanden cel voor lekken van informatie in drugsdos­sier

  Advocaat Pol Vandemeulebroucke (57) heeft volgens de procureur maandenlang informatie gelekt uit een drugszaak van 443 kg cocaïne. Hij speelde de geheime info door aan zijn goede vriend en drugscrimineel Dis (60), naar wie de speurders toen volop op zoek waren. De procureur vordert 18 maanden celstraf tegen Vandemeulebroucke. Een nieuwe veroordeling kan de doodsteek worden voor de Antwerpse advocaat die al jaren een doorn in het oog van politie en gerecht is.
 2. ‘Overlastinstellingen’ gecontroleerd door politie: twee mensen opgepakt die illegaal in het land zijn
  Antwerpen/Hoboken

  ‘Overlast­in­stel­lin­gen’ gecontro­leerd door politie: twee mensen opgepakt die illegaal in het land zijn

  Een patrouille van het wijkondersteuningsteam (WOT) van de regio Zuid controleerde een zogenaamde ‘overlastinstelling’ aan de Lageweg in Hoboken. Of het ging om een café of een ander soort etablissement, wordt niet gespecificeerd. Wel kon de politie vaststellen dat 1 van de 8 mensen die er aanwezig waren illegaal in het land verbleven. Hij is bestuurlijk gearresteerd.
 3. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?