Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Jan Aelberts

Zakkenroller slaat toe onder ogen van de politie

Tijdens anoniem toezicht op de Meir tegen zakkenrollerij en winkeldiefstallen kon de politie vrijdag een verdachte arresteren. Ze ging van winkel naar winkel op zoek naar een slachtoffer.

Iets over 15 uur leek de verdachte een geschikt slachtoffer gevonden te hebben. Terwijl dat slachtoffer kleren uitkoos, sloeg de verdachte toe onder de ogen van de politie. De dievegge verplaatste zich daarna met de buit naar een afgelegen plaats in de winkel. De inspecteurs maakten zich kenbaar en arresteerden de vrouw. Het slachtoffer was zich van geen kwaad bewust en kreeg haar bezittingen meteen terug. De vrouw was wel onder de indruk van de feiten. De verdachte (28) verleende haar medewerking en werd meegenomen naar het politiekantoor.

 1. Coronavirus: Universiteit Antwerpen neemt extra maatregelen voor personeel in risicogebieden,
scholen gaan maandag gewoon open

  Coronavi­rus: Universi­teit Antwerpen neemt extra maatrege­len voor personeel in risicogebieden, scholen gaan maandag gewoon open

  De Universiteit Antwerpen heeft vrijdag een reeks maatregelen en aanbevelingen gecommuniceerd aan haar personeel om de verspreiding van het coronavirus (Covid-19) zoveel mogelijk te vertragen. Personeelsleden die (professioneel) naar een risicogebied zouden moeten reizen, krijgen daarvoor enkel de toelating na goedkeuring door de Commissie Risicobestemmingen. Voor studenten worden geplande reizen naar de risicogebieden voorlopig niet toegelaten. De Antwerpse scholen zijn maandag gewoon geopend.
 2. Gepensioneerde politieman veroordeeld voor belagen van ex: “Als voormalig hoofdinspecteur had hij beter moeten weten”

  Gepensio­neer­de politieman veroor­deeld voor belagen van ex: “Als voormalig hoofdin­spec­teur had hij beter moeten weten”

  Een gepensioneerde politieman is veroordeeld tot achttien maanden cel met uitstel voor het belagen van zijn ex-vriendin, de dochter van een bekende rijkswachtkolonel en zelf ook politieagente. De 60-jarige E.B. moet een aantal voorwaarden naleven waaronder een contactverbod en een straatverbod in Halen, Rumst en Boom. Hij moet zich ook verder psychiatrisch laten behandelen.