Volledig scherm
Gitschotelhof by Collectief Noord © Dennis De Smet

Woonzorgcentrum Gitschotelhof neemt deel aan Dag van de Architectuur

Het vernieuwde woonzorgcentrum Gitschotelhof in Borgerhout, een ontwerp van collectief Noord architecten, opent de deuren op de Dag van de Architectuur op zondag 22 september. Er zijn de hele dag gratis rondleidingen.

Het Borgerhoutse woonzorgcentrum Gitschotelhof van Zorgbedrijf Antwerpen biedt een thuis aan 180 bewoners. De nieuwbouw straalt een huiselijke sfeer uit, waarin senioren wonen in kleinschalige leefgroepen. Het gebouw is al in gebruik genomen en wordt op 12 oktober officieel geopend. De bezoekers van de Dag van de Architectuur zijn dus de eersten om een kijkje te nemen in het nu volledig afgewerkte gebouw.

Tuinpaviljoen

De hoofdingang van woonzorgcentrum Gitschotelhof is vormgegeven als een tuinpaviljoen en staat helemaal vrij. Collectief Noord architecten bracht in het ontvangstgebouw de ruime cafetaria en de administratieruimtes onder. Zo ontstaat er een informele plek waar bewoners en bezoekers elkaar kunnen ontmoeten.

Het gebouw heeft de ambitie om de wijk en de bewoners van het woonzorgcentrum in het groene hart van de woonzorgcampus samen te brengen. Door het klassieke model van de woonzorgcampus om te draaien, liggen de privé-ingangen van de bewoners rond collectieve tuinen aan de straat. Zo genieten ook voorbijgangers van heel wat extra straatgroen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. IS-weduwe uit Deurne smeekt om Belgische nationaliteit te mogen behouden

  IS-weduwe uit Deurne smeekt om Belgische nationali­teit te mogen behouden

  De 24-jarige Soraya E. die samen met haar drie kleine kinderen vastzit in een Koerdisch kamp voor gevangenen van terreurgroep Islamitische Staat, wil absoluut haar Belgische nationaliteit behouden. Alleen dan maakt zij kans ooit naar haar familie in Deurne te kunnen terugkeren. De federale procureur wil Soraya’s Belgische paspoort afnemen en haar laten veroordelen tot 5 jaar cel voor deelname aan terroristische activiteiten.
 2. StopArmoede.Nu vraagt aandacht voor link tussen armoede en schooluitval in Antwerpen

  StopArmoede.Nu vraagt aandacht voor link tussen armoede en schooluit­val in Antwerpen

  Op vijf locaties in Antwerpen heeft actieplatform StopArmoede.Nu donderdag gemanifesteerd rond de rol van onderwijs in armoedebestrijding. Dat gebeurde naar aanleiding van de Werelddag van verzet tegen armoede. Het ging voornamelijk om een informatiecampagne om passanten te laten beseffen dat één op vijf Antwerpse jongeren geen diploma secundair haalt en er in de stad meer dan 90.000 mensen onder de armoedegrens leven.
 1. Acht asociale bestuurders beboet die in laad- en loszone parkeren

  Acht asociale bestuur­ders beboet die in laad- en loszone parkeren

  Het politiewijkteam van het Kiel heeft naar aanleiding van verschillende klachten controles gedaan op foutparkeerders in de Abdijstraat woensdag. De meeste klachten gingen over parkeren in de laad- en loszones zonder dat er werkelijk goederen geladen of gelost werden. Acht voertuigen werden zo geverbaliseerd. Tegelijk werden ook zes voertuigen geverbaliseerd die op de hoeken van de straat fout geparkeerd stonden. Er werd ook nog een bromfiets getakeld in de Polostraat omdat het voertuig niet verzekerd was.
 2. Brouwerij Moortgat weigert bemiddeling in conflict over Den Boer van Tienen: “Huidige uitbater is onbetrouwbaar”

  Brouwerij Moortgat weigert bemidde­ling in conflict over Den Boer van Tienen: “Huidige uitbater is onbetrouw­baar”

  Er komt geen bemiddelde oplossing voor het conflict over de uitbating van de bekende volkskroeg Den Boer van Tienen op het Antwerpse Mechelseplein. De vrederechter had daar nochtans op aangestuurd. Eigenaar brouwerij Moortgat wil dat huidige cafébaas Nick Descamps zo snel mogelijk plaats ruimt voor ‘Antwerpen Zingt’-organisator Alain Roels. Descamps pikt dat niet en eist desnoods een schadevergoeding.