De ruwbouw van de eerste nieuwe Kielparktoren is bovengronds gekomen. In 2023 moet er een wolkenkrabber van zestien verdiepingen staan.
Volledig scherm
De ruwbouw van de eerste nieuwe Kielparktoren is bovengronds gekomen. In 2023 moet er een wolkenkrabber van zestien verdiepingen staan. © Klaas De Scheirder

Woonhaven bouwt nieuwe torens in Kielpark: specifieke vorm eerste wolkenkrabber stilaan zichtbaar

AntwerpenDe ruwbouw van de eerste nieuwe Kielparktoren begint op te schieten. Nu het gebouw al een aantal meter bovengronds is gekomen, zie je duidelijk de kenmerkende Y-vorm. De wolkenkrabber van zestien verdiepingen moet in de loop van 2023 klaar zijn.

 1. Man (45) neergestoken door nieuwe vriend (42) van ex toen hij wellicht zoon kwam ophalen: slachtoffer op straat overleden
  Antwerpen

  Man (45) neergesto­ken door nieuwe vriend (42) van ex toen hij wellicht zoon kwam ophalen: slachtof­fer op straat overleden

  Een 45-jarige man uit Ekeren is donderdag omstreeks 17 uur overleden na een steekpartij in de Twee Netenstraat, op de Antwerpse Dam. Het slachtoffer belde zelf nog het noodnummer, maar alle hulp kwam te laat. De politie kon een 42-jarige verdachte met de Nederlandse nationaliteit oppakken. Volgens getuigen ging het om een conflict in de relationele sfeer.
 2. Tien jaar cultuur-educatieve vrijhaven Stormkop: “Iedereen doet hier zijn eigen afwas, ook de ministers die hier over de vloer komen”
  PREMIUM
  ANTWERPEN

  Tien jaar cul­tuur-educatieve vrijhaven Stormkop: “Iedereen doet hier zijn eigen afwas, ook de ministers die hier over de vloer komen”

  Een niet-vrijblijvende culturele vrijhaven. Zo noemt de educatieve werking Stormkop op het Eilandje zichzelf. Al tien jaar organiseert Stormkop kampen en workshops voor kinderen en tieners. Daarnaast zet het in op culturele activiteiten zoals concerten en wereldkeuken en brengt mee het maritiem erfgoed van de omgeving onder de aandacht. “Iedereen is welkom in onze minimaatschappij, van kansarme jongeren tot BV’s die hier komen eten, maar ze moeten er zelf ook wat voor doen om ze draaiende te houden.”
 3. De ZOO, Casa Blanca of minigolf: ontdek hier onze 7 zomervakantietips voor de regio Antwerpen
  PREMIUM
  Regio Antwerpen

  De ZOO, Casa Blanca of minigolf: ontdek hier onze 7 zomervakan­tie­tips voor de regio Antwerpen

  Het schooljaar zit erop en dat betekent voor de leerkrachten, maar vooral ook voor de leerlingen twee maanden verdiende rust. Misschien staat er wel een reisje gepland met het gezin of een kamp met de vrienden. Voor ouders die niet weten waar ze hun kroost mee moeten zien te entertainen, hebben wij alvast zeven leuke tips opgelijst in de regio Antwerpen. Van de ZOO van Antwerpen tot een optreden van Samson en Marie op Casa Blanca in Hemiksem: hier beleef je samen met de kids een geslaagde vakantie.