Volledig scherm
PREMIUM
Jan Van der Henst, zakenpartner Katleen Delcroix, Liane De Meester (vastgoed De Meester), Hans Janssen, Cedric Vanhencxthoven (Heylen Vastgoed) en Anne Gorlé. © Klaas De Scheirder

Wonen met zicht op fabriek van ‘t Arabierke: historisch beschermde site wordt omgetoverd tot woonerf met flats, lofts en penthouses

Op de site van Confiserie Roodthooft, waar vroeger jarenlang het populaire snoepje ‘t Arabierke werd gemaakt, verrijst tegen eind 2022 een woonerf met 50 appartementen, stadswoningen, lofts en penthouses. Vanaf maart starten de bouwwerken. Wij kregen alvast een inkijk in hoe het Woonerf er zal uitzien.

Op de site van Confiserie Roodthooft werden al sinds 1930 de Arabierkes geproduceerd, maar omdat de fabriek niet kon uitbreiden, verhuisde de productie naar Turnhout. De gebouwen werden te koop aangeboden en het was de familie Delcroix die ze kocht met als doel er een uniek woonproject van te maken die een meerwaarde zou betekenen voor de buurt en de stad. Confiserie Roodthooft wordt daarom Woonerf Confiserie.

Volledig scherm
De schoorsteen zal een landmark worden © bold architecten
Quote

De site is groten­deels beschermd als monument. Het huis dateert uit 1905 maar ook de achterlig­gen­de fabrieksge­bou­wen, stallingen en pakhuizen zijn beschermd en dus worden die allemaal behouden

Architect Anne Gorlé
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Tijgerpython Germaine keert wellicht nooit meer terug naar baasje: “Kans dat college vergunning geeft is onbestaande”

  Tijgerpy­thon Germaine keert wellicht nooit meer terug naar baasje: “Kans dat college vergunning geeft is onbestaan­de”

  De kans dat Yves Loones en zijn gezin hun tijgerpython Germaine ooit nog terugzien is bijzonder klein. Yves kreeg bij de politie te horen dat de kans erg klein is dat de stad een vergunning zal toekennen. “Het schepencollege moet hierover beslissen en die zullen dat blijkbaar nooit goedkeuren. Stel dat er iets zou gebeuren is de stad mee verantwoordelijk. Onbegrijpelijk, ik wil alle verantwoordelijkheid op mij nemen.” De stad laat weten dat er nog geen beslissing is genomen omdat er nog geen vergunning is aangevraagd.
 2. Fotograaf Stephan Vanfleteren houdt overzichtstentoonstelling in Fotomuseum: “Acht maanden in mijn kelder geleefd om foto’s te selecteren”
  PREMIUM

  Fotograaf Stephan Vanflete­ren houdt overzichts­ten­toon­stel­ling in Fotomuseum: “Acht maanden in mijn kelder geleefd om foto’s te selecteren”

  De Belgische fotograaf Stephan Vanfleteren (50) pakt vanaf volgende week uit met zijn eerste overzichtstentoonstelling ‘Present’. Hij neemt daarvoor het hele Fotomuseum in. Nog nooit eerder werd het hele museum ingenomen door één fotograaf. Naast Vanfleterens bekende werken zal je er ook pareltjes zien die hij terugvond in zijn allereerste fotomappen. “Alsof ik naar mijn eigen leven terugkijk”, zegt hij. “Ik vertoefde 8 maanden in mijn kelder om deze selectie te maken. Dit is heel spannend want als er nu geen volk op af komt is dat zonde van al die tijd”, lacht hij.