Jan Van der Henst, zakenpartner Katleen Delcroix, Liane De Meester (vastgoed De Meester), Hans Janssen, Cedric Vanhencxthoven (Heylen Vastgoed) en Anne Gorlé.
Volledig scherm
PREMIUM
Jan Van der Henst, zakenpartner Katleen Delcroix, Liane De Meester (vastgoed De Meester), Hans Janssen, Cedric Vanhencxthoven (Heylen Vastgoed) en Anne Gorlé. © Klaas De Scheirder

Wonen met zicht op fabriek van ‘t Arabierke: historisch beschermde site wordt omgetoverd tot woonerf met flats, lofts en penthouses

Op de site van Confiserie Roodthooft, waar vroeger jarenlang het populaire snoepje ‘t Arabierke werd gemaakt, verrijst tegen eind 2022 een woonerf met 50 appartementen, stadswoningen, lofts en penthouses. Vanaf maart starten de bouwwerken. Wij kregen alvast een inkijk in hoe het Woonerf er zal uitzien.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Vlaamse feestdag: Bart De Wever geeft toespraak in Schoonselhof en reikt Gulden Spoor uit

  Vlaamse feestdag: Bart De Wever geeft toespraak in Schoonsel­hof en reikt Gulden Spoor uit

  Op deze Vlaamse feestdag heeft burgemeester van Antwerpen Bart De Wever een toespraak gegeven tijdens een plechtigheid in het Schoonselhof in Hoboken. Daarbij reikten Vlaams minister-president Jan Jambon en Ann De Moor, voorzitter van Vlaanderen Feest! en Beweging Vlaanderen-Europa vzw, twee eretekens van de Vlaamse Gemeenschap uit, het ‘Gulden Spoor’. Bart De Wever verwees in zijn toespraak naar de Black Lives Matter-beweging, mét een steek naar de gedenkplaat met taalfouten in Elsene.
 1. Zo is ons cafégedrag veranderd sinds het sluitingsuur: “Spontaniteit van café-avond is verdwenen”
  PREMIUM

  Zo is ons cafégedrag veranderd sinds het sluitings­uur: “Spontani­teit van café-avond is verdwenen”

  Heeft het sluitingsuur van ons een andere caféganger gemaakt? Onder de Antwerpse terrasjesklanten horen we verschillende opinies. Als om half 1 de laatste ronde wordt gegeven, kijkt niemand nog verbaasd op. Door corona worden we nu al sinds de heropening van de cafés, precies een maand geleden, om stipt 1 uur buiten gewerkt in de kroeg. “De dag erna ben ik blij dat ik genoeg geslapen heb.”
 2. Pieter (31) ontwerpt datingplatform gericht op kennis en slow speeddating: “De wetenschappelijk vragenlijsten zorgen voor een efficiënte match”

  Pieter (31) ontwerpt datingplat­form gericht op kennis en slow speedda­ting: “De wetenschap­pe­lijk vragenlijs­ten zorgen voor een efficiënte match”

  Pieter Uytterlinde (31) lanceert in Antwerpen het nieuwe datingconcept ‘Date A Mate’. Ingeschreven vrijgezellen worden aan elkaar gekoppeld op basis van wetenschappelijke vragenlijsten. Nadien nemen ze deel aan een datingtraject met minstens vijf sessies. “Zo leren ze elkaar tot op een dieper niveau leren kennen en baseren ze zich niet alleen op oppervlakkige kennis.”