WK Breakdance kan op veel bekijks rekenen op Antwerpse Groenplaats

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Overleden kunstenaar Panamarenko krijgt eerbetoon met graffitikunstwerk tegenover zijn woning-atelier

  Overleden kunstenaar Panamaren­ko krijgt eerbetoon met graffiti­kunst­werk tegenover zijn wo­ning-ate­lier

  De overleden Antwerpse kunstenaar Panamarenko heeft met een metershoog graffitiwerk een eerbetoon gekregen tegenover zijn voormalige woning op de Biekorfstraat, waar hij dertig jaar lang zijn atelier had. Graffiti-artiest Yvon Tordoir (34) zorgde voor het ontwerp. “Antwerpen-Noord was en is heel trots op Panamarenko”, zegt Antwerps districtsschepen voor Cultuur Femke Meeusen.
 2. Get Ready-zanger tovert legendarische karaokebar Bonaparte om tot eetcafé: “Zingen tijdens het eten kan vanaf september, als het wat meezit”
  PREMIUM

  Get Rea­dy-zan­ger tovert legendari­sche karaokebar Bonaparte om tot eetcafé: “Zingen tijdens het eten kan vanaf september, als het wat meezit”

  De legendarische karaokebar Bonaparte op de Grote Markt in Antwerpen is omgetoverd tot een fleurig eetcafé voor een kleine hap. De zaakvoerder, dj, Get Ready-zanger en televisiepresentator Dimitri Vantomme (42) is tevreden met de omschakeling, al was het ook wel uit noodzaak. “Door drie maanden sluiting van Bonaparte en de annuleringen van boekingen ben ik 420.000 euro omzet misgelopen”, zegt hij. De microfoons blijven voorlopig onaangeroerd, al hoopt Vantomme dat hij binnenkort het eetcafé met karaokeavonden kan combineren.
 3. Antwerps fotograaf zet druk op klimaatbeleid met natuurfoto’s uit alle uithoeken van de wereld: “Weken wachten op dat éne perfecte beeld”
  PREMIUM
  ANTWERPEN/SCHOTEN

  Antwerps fotograaf zet druk op klimaatbe­leid met natuurfoto’s uit alle uithoeken van de wereld: “Weken wachten op dat éne perfecte beeld”

  Eventjes met expeditieschepen alle wereldzeeën en poolgebieden afvaren om wat kiekjes te nemen. Zelf noemt Antwerps fotograaf en ontdekkingsreiziger Christian Clauwers (38) het zomaar een uit de hand gelopen hobby. Met zijn prachtige natuurfoto’s wil hij zich inzetten voor de goede zaak en mee druk zetten op het internationaal klimaatbeleid. “Ik heb van mijn hobby en overtuiging mijn beroep kunnen maken. Een droom.”