Het standbeeld van Nello en Patrasche op de Handschoenmarkt.
Volledig scherm
PREMIUM
Het standbeeld van Nello en Patrasche op de Handschoenmarkt. © Klaas De Scheirder

Wist je dat … het standbeeld van Nello & Patrasche exact vijf jaar op de Handschoenmarkt staat?

AntwerpenNello & Patrasche zijn wereldberoemd, behalve hier in Vlaanderen, waar het verhaal zich nota bene afspeelt. Maar wist je dat er al vijf jaar een standbeeld op de Handschoenmarkt staat, om de Antwerpenaar te laten kennismaken met Nello & Patrasche?

 1. Hoe politie al lang voor operatie Sky berichten van drugsbende ‘Mixers’ kraakte: “Speurders stalen zonder toelating geheime pincode”
  PREMIUM
  Antwerpen/Borgerhout

  Hoe politie al lang voor operatie Sky berichten van drugsbende ‘Mixers’ kraakte: “Speurders stalen zonder toelating geheime pincode”

  De kraak van berichtendienst Sky ECC betekende in maart 2021 een ommekeer in de strijd tegen de Antwerpse drugsmaffia. Voortaan kon de politie versleutelde chatberichten meelezen. Dat was echter geen primeur. Door een handigheidje waren de drugsspeurders er in juni 2016 al in geslaagd om de chatberichten van drugsbende ‘Mixers’ te ontcijferen. De manier waarop dat toen gebeurde is volgens advocaat Sam Vlaminck, die verdachte Abdel S. bijstaat, erg dubieus.
 2. Vader Nico (37) en zoon Sennacruz (10) delen oude jassen uit aan Antwerpse daklozen: “Iedereen zou zoiets moeten doen met zijn kinderen”
  ANTWERPEN/STABROEK

  Vader Nico (37) en zoon Sennacruz (10) delen oude jassen uit aan Antwerpse daklozen: “Iedereen zou zoiets moeten doen met zijn kinderen”

  Nico Vermeulen (37) van schoenwinkel en lakkerij Bristol in Stabroek en zijn zoon Sennacruz (10) hebben zich sinds afgelopen zomer ingezet voor vrijwilligerswerk en goede doel acties. Zondag deelden ze met bakfietsen ingezamelde jassen uit aan daklozen in Antwerpen. “Ik was wat op zoek naar mezelf, en heb in vrijwilligerswerk mijn roeping gevonden, een waarde die ik graag deel met mijn zoon.”