Restaurant Fiera in de Schippersbeurs.
Volledig scherm
PREMIUM
Restaurant Fiera in de Schippersbeurs. © Klaas De Scheirder

Wist je dat ... de Schippersbeurs pas later is bijgebouwd?

AntwerpenOp dit moment kan je in de oude Schippersbeurs genieten van een heerlijk diner bij restaurant Fiera. Maar wist je dat de Schipperbeurs pas in 1896 bij de 16e eeuwse Handelsbeurs werd aangebouwd?

  1. Tom Lanoye hekelt extreemrechts geweld op herdenking vermoorde militanten op Operaplein: “Waarom eren we nu pas de helden van het verzet?”
    PREMIUM
    Antwerpen

    Tom Lanoye hekelt extreem­rechts geweld op herdenking vermoorde militanten op Operaplein: “Waarom eren we nu pas de helden van het verzet?”

    In zijn typische stijl bracht topauteur Tom Lanoye (63) zaterdagnamiddag een hulde aan Albert Pot en Theo Grijp, twee jonge syndicalisten die in de nacht van 22 op 23 mei in 1936 vermoord werden door een verkiezingskandidaat van het extreemrechtse Realisme. Hun begrafenis werd een massademonstratie tegen het fascisme en zou tot de grootste staking ooit in ons land leiden. Voor Lanoye markeert de gedachtenis van de verzetsstrijders vandaag nog maar het begin: “Er lijkt eindelijk een ommeslag te komen in onze herdenkingstraditie.”