Ann Christy in een 'franjekleed' van Ann Salens.
Volledig scherm
PREMIUM
Ann Christy in een 'franjekleed' van Ann Salens.

Wist je dat ... Ann Christy en Koningin Paola grote fan waren van een Antwerpse modeontwerpster?

AntwerpenLang voor de Antwerpse Zes de stad op de modekaart zetten, was Ann Salens (1940-1994) de eerste Antwerpse avant-gardeontwerper. Grote fans van haar gehaakte jurken? Ann Christy en Nicole & Hugo en, zo gaat de legende, koningin - toen nog prinses - Paola.

  1. De tunnelroof, de aanslag op een joodse jeugdbeweging en het kind dat de deportatie ontliep: nieuwe podcast behandelt “de donkerste pagina’s van de Antwerpse geschiedenis”
    PREMIUM

    De tunnelroof, de aanslag op een joodse jeugdbewe­ging en het kind dat de deportatie ontliep: nieuwe podcast behandelt “de donkerste pagina’s van de Antwerpse geschiede­nis”

    Bart Van Nuffelen (49) wilde als kind eigenlijk journalist worden en met zijn nieuwe VRT MAX-podcastreeks ‘De Kunst van het Verdwijnen’ komt hij wel dicht in die buurt. In acht afleveringen jaagt de theatermaker drie onwaarschijnlijke verhalen na die zich allemaal op één straathoek in de joodse wijk afspeelden. “De spectaculaire tunnelroof zit wellicht nog vers in het geheugen, maar het is belangrijk om ook de andere drama’s daar niet te vergeten.”