Volledig scherm
PREMIUM
Winter In Antwerpen © Gianni Camilleri

Winter In Antwerpen komt eraan: dit staat je te wachten

Binnen een maand, op zaterdag 7 december, wordt alweer het startschot van Winter in Antwerpen gegeven. Tot zondag 5 januari verandert het historisch centrum dan in een groots winterparadijs. Naast de klassiekers staan er dit jaar ook enkele nieuwkomers op het programma, zoals een magisch winterbos, een winterse zoektocht, een VR-Dome en een escape room. Wij gidsen je door het programma.

Vijf nieuwigheden trekken de aandacht tijdens editie 2019 van Winter in Antwerpen. Ten eerste kan je op de Handschoenmarkt door een feeëriek winterbos wandelen, met eigenzinnige boomsculpturen. Voor wie naar De Grote Schijn in Deurne is geweest, zal dit bos bekend voorkomen: het is namelijk een unieke creatie van de makers van het spektakel in het Rivierenhof. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Géén verkoop, wel nieuw herstructureringsplan voor diamantlab HRD Antwerp: “We zijn geen schip meer, maar een bootje dat heel wendbaar moet zijn”

    Géén verkoop, wel nieuw herstructu­re­rings­plan voor diamantlab HRD Antwerp: “We zijn geen schip meer, maar een bootje dat heel wendbaar moet zijn”

    Keurings- en certificatenlab HRD Antwerp, met vandaag nog 67 werknemers, wacht opnieuw een herstructurering. Moederbedrijf Antwerp World Diamond Centre (AWDC) heeft een plan van HRD’s nieuwe topvrouw Ellen Joncheere goedgekeurd. “We blijven certificaten afleveren, maar zullen onze klanten digitaal vernieuwende producten aanbieden”, zegt ze aan onze krant. AWDC stopt de verkoop van HRD in het vriesvak. Hoeveel jobs er op het spel staan, is nog onduidelijk.
  2. Studenten hangen vlag met ‘sorry’ aan beeld van Jan Fabre

    Studenten hangen vlag met ‘sorry’ aan beeld van Jan Fabre

    Op de toren van kunstencampus deSingel in Antwerpen is vrijdag een tijdlang een vlag met het woord “sorry” erop bevestigd aan het beeld ‘De man die de wolken meet’ van Jan Fabre. Het gaat om een initiatief van een aantal kunststudenten van het Antwerpse conservatorium. Ze willen naar eigen zeggen in de plaats van Fabre sorry zeggen voor het grensoverschrijdend gedrag waarvan eind 2018 sprake was in een open brief van voormalige werknemers en stagiairs.