Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Marc De Roeck

Winkeldief verwijdert labels van gestolen producten in toiletten fastfoodrestaurant

AntwerpenDe politie heeft vrijdag een koppel winkeldieven (28 en 46 jaar) gearresteerd op de Meir. Ze hadden voor zo’n 300 euro aan gestolen spullen bij zich. De tas van de man bleek uitgerust met een verborgen compartiment om alarmsystemen te omzeilen. 

 1. Antwerps kruispunt waar zusjes stierven nog steeds even onveilig: “Lijkt alsof stad ‘hoopt’ dat daar niet opnieuw een drama gebeurt”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Antwerps kruispunt waar zusjes stierven nog steeds even onveilig: “Lijkt alsof stad ‘hoopt’ dat daar niet opnieuw een drama gebeurt”

  Er zijn geen snelle ingrepen mogelijk om het kruispunt van de Lange Leemstraat en de Sint-Vincentiusstraat in Antwerpen, waar in augustus vorig jaar twee jonge zusjes dodelijk werden aangereden, veiliger te maken. Dat zegt Antwerps schepen van Mobiliteit Koen Kennis (N-VA) vijf maanden na het drama. Volgens Kennis wordt momenteel wél volop nagegaan of structurele aanpassingen mogelijk zijn. Groen-fractieleider Imade Annouri hekelt de “passieve houding” van het stadsbestuur in dit dossier.
 2. Antwerpse wetenschappers onderzoeken belang van T-cellen voor immuniteit tegen hepatitis B
  Antwerpen

  Antwerpse wetenschap­pers onderzoe­ken belang van T-cellen voor immuniteit tegen hepatitis B

  Onderzoekers van de Universiteit Antwerpen hebben aangetoond dat mensen na een nieuwe hepatitis B-vaccinatie beter en sneller immuniteit opbouwen als ze al bepaalde vooraf bestaande witte bloedcellen bezitten. De rol van deze zogenaamde T-cellen, wellicht specifiek voor elk vaccin, kon met nieuwe technieken van artificiële intelligentie in kaart gebracht worden. De resultaten werden gepubliceerd in het prestigieuze tijdschrift eLife.