Volledig scherm
Illustratiebeeld: Een wandelaar. © Shutterstock

Wilrijk toont mooiste plekjes tijdens gegidste wandelingen

Wie Wilrijk beter wil leren kennen, kan de wandelschoenen aantrekken en zich inschrijven voor drie gegidste wandelingen.

Op elke laatste zondag van juli, augustus en september neemt een gids van de kring voor heemkunde Wilrica je op sleeptouw. Onderweg maak je kennis met de mooiste gebouwen, verborgen hoekjes en onbekende weetjes over Wilrijk. De eerste wandeling op het programma is die van zondag 28 juli. Op het menu staan de groene rand tussen de UA-campus Drie Eiken en het Park van Eden. De wandeling vertrekt om 10 uur aan café Scala, op de hoek van de Doornstraat en Krijgslaan.

De afstand varieert van 4 à 5 kilometer, rustig gespreid over twee uur. De wandelingen zijn gratis, maar iedereen moet zich wel op voorhand inschrijven. Dat kan hier.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Kickbokser Benyamine (21) kreeg in 2016 politiekogel in rug: “Ik zou voor altijd verlamd blijven. Ondertussen stá ik weer”
  PREMIUM

  Kickbokser Benyamine (21) kreeg in 2016 politieko­gel in rug: “Ik zou voor altijd verlamd blijven. Ondertus­sen stá ik weer”

  Ex-kickbokser Benyamine Senoussi (21) slaat de medische wereld knock-out. In 2016 raakt een politiekogel hem in de rug. Als hij drie dagen later uit zijn coma ontsnapt, is het verdict beenhard: “Ik ben volledig verlamd en zal nooit meer lopen”, zegt Benyamine. “No way. Na een depressie pak ik mijn leven weer vast. Ik train, bijna elke dag, en ondertussen kan ik al zo'n kwartier zelf recht staan. Mijn armen hebben alle kracht terug, mijn benen zullen volgen. Geloof me.”
 1. Terug naar de Brederodestraat, waar dit jaar twee moorden gepleegd werden: “Geloof mij of niet, het is hier veilig en rustig”
  PREMIUM

  Terug naar de Brederode­straat, waar dit jaar twee moorden gepleegd werden: “Geloof mij of niet, het is hier veilig en rustig”

  In december blikken we in 19 verhalen terug op 2019 in de regio Antwerpen. Eén straat haalde dit jaar het nieuws omdat er twee keer een moord werd gepleegd: de Brederodestraat. De beelden van de gruwelijke schietpartij in maart schokten heel Vlaanderen. De moord op een kleermaker in oktober met 40 messteken was al even gruwelijk. Wat is er aan de hand in de Brederodestraat?
 2. Schepen Jinnih Beels wil parlementaire commissie die drugsbeleid moet hertekenen: “vraag stellen of strijd tegen drugsbendes überhaupt wel te winnen valt”

  Schepen Jinnih Beels wil parlemen­tai­re commissie die drugsbe­leid moet hertekenen: “vraag stellen of strijd tegen drugsben­des überhaupt wel te winnen valt”

  Tegen de achtergrond van het drugsgeweld in haar stad heeft Antwerps schepen van Onderwijs Jinnih Beels (sp.a) zaterdag gepleit voor de oprichting van een parlementaire commissie die het drugbeleid moet hertekenen. “Het wordt tijd dat de war on drugs een war on dealers wordt”, schrijft ze in een opinie op de website van Knack.
 3. Winter in Antwerpen van start gegaan: De Wever op latten, een Belgisch kampioene op schaatsen en volk, heel veel volk

  Winter in Antwerpen van start gegaan: De Wever op latten, een Belgisch kampioene op schaatsen en volk, heel veel volk

  Op basis van de temperatuur zou je het niet meteen vermoeden. Met zo’n zeven graden lijkt de winter nog veraf maar toch is Winter in Antwerpen zaterdag officieel van start gegaan. En dat was meteen een groot succes. In de historische binnenstad was het over de koppen lopen met zo een 110.000 bezoekers. Dertig dagen lang kunnen liefhebbers van een kerstmarkt terecht op de Grote Markt, de Groenplaats en het Steenplein. Wie de schaatsen wil aanbinden, kan dat op de Groenplaats. Maar de meeste aandacht ging naar burgemeester Bart De Wever die op de skilatten én in maatpak een schans afgleed.