STOCK. Een veilinghal vol met enthousiaste Oktoberfestvierders voor het optreden van Willy Sommers
Volledig scherm
STOCK. Een veilinghal vol met enthousiaste Oktoberfestvierders voor het optreden van Willy Sommers © Ton Wiggenraad

Willy Sommers en De Romeo’s maken Oktoberfest in Antwerpse Waagnatie onveilig

AntwerpenOp 8 oktober staat de Waagnatie even niet in Antwerpen maar in het denkbeeldige München. Met heel veel liters bier en nog meer schlagermuziek wordt het gekende Oktoberfest daar in stijl gevierd. Onder andere Willy Sommers en De Romeo’s zetten er de boel op stelten.

 1. Aanslagplegers viseerden opnieuw familie El H. maar vergisten zich van voordeur
  Deurne

  Aanslagple­gers viseerden opnieuw familie El H. maar vergisten zich van voordeur

  In het Antwerpse district Deurne hebben onbekenden in de nacht van donderdag op vrijdag een woning onder vuur genomen in de Bijenhofstraat. Alles wijst erop dat de daders de schoonfamilie van de familie El H. uit Berchem viseerden. Die familie El H. uit de Deken De Winterstraat krijgt bijna wekelijks af te rekenen met aanslagen. Deze keer vergisten de daders zich wel van voordeur. De geviseerde familieleden woont elders in de straat.
 2. De tunnelroof, de aanslag op een joodse jeugdbeweging en het kind dat de deportatie ontliep: nieuwe podcast behandelt “de donkerste pagina’s van de Antwerpse geschiedenis”
  PREMIUM

  De tunnelroof, de aanslag op een joodse jeugdbewe­ging en het kind dat de deportatie ontliep: nieuwe podcast behandelt “de donkerste pagina’s van de Antwerpse geschiede­nis”

  Bart Van Nuffelen (49) wilde als kind eigenlijk journalist worden en met zijn nieuwe VRT MAX-podcastreeks ‘De Kunst van het Verdwijnen’ komt hij wel dicht in die buurt. In acht afleveringen jaagt de theatermaker drie onwaarschijnlijke verhalen na die zich allemaal op één straathoek in de joodse wijk afspeelden. “De spectaculaire tunnelroof zit wellicht nog vers in het geheugen, maar het is belangrijk om ook de andere drama’s daar niet te vergeten.”