William Boeva.
Volledig scherm
William Boeva. © Telenet

William Boeva neemt afscheid van zijn jeugd met derde zaalshow ‘B30VA’

William Boeva neemt afscheid van zijn jeugd. De stand-up comedian is 30 jaar geworden en daar zal zijn nieuwe show ‘B30VA’ over gaan. Die gaat op 1 februari in première in de Antwerpse Arenberg. 

 1. Ongeruste dokwerkers zakken af naar gemeenteraad: PVDA-motie verworpen, stad rekent op overleg met havenarbeiders als Europa wet-Major opblaast

  Ongeruste dokwerkers zakken af naar gemeente­raad: PV­DA-mo­tie verworpen, stad rekent op overleg met havenarbei­ders als Europa wet-Major opblaast

  Ongewoon bezoek maandag voor de Antwerpse gemeenteraad: in de tribunes zaten een tiental havenarbeiders. Buiten aan het Bernarduscentrum zorgde een nog grotere groep ook voor animo. De dokwerkers waren ingegaan op een oproep van PVDA-fractieleider Peter Mertens. Die vroeg in een motie steun van het stadsbestuur voor het statuut van de dokwerkers. Maar dat ging niet door.
 2. Stijging van aantal besmettingen in Antwerpen op zaterdag 26 september

  Stijging van aantal besmettin­gen in Antwerpen op zaterdag 26 september

  Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Antwerpen, op één dag 183 besmettingen met corona zijn bijgekomen. Een dag eerder waren dit er nog 66. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 1720. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Antwerpen komt dat getal nu op 325 te liggen. Antwerpen heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de stad op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 1. Nieuwe expo ‘100 x Congo. Een eeuw Congolese kunst in Antwerpen’ gaat in dialoog aan met duister verleden maar kijkt ook naar toekomst: “Het moment om nuances te brengen in een debat met vaak heel scherpe kantjes”

  Nieuwe expo ‘100 x Congo. Een eeuw Congolese kunst in Antwerpen’ gaat in dialoog aan met duister verleden maar kijkt ook naar toekomst: “Het moment om nuances te brengen in een debat met vaak heel scherpe kantjes”

  Precies honderd jaar geleden, in volle koloniale tijd, werd de stad Antwerpen eigenaar van een Congolese kunstcollectie. De expo ‘100 x Congo. Een eeuw Congolese kunst in Antwerpen’ zet honderd kunst-en gebruiksvoorwerpen in de kijker uit de Congolese collectie die in het MAS bewaard wordt. Welke verhalen schuilen er achter de objecten? Hoe zijn ze hier beland? Wat was hun betekenis voor Congolese volkeren? En waar ligt de toekomst van de collectie? Met de expo wil het museum als moderator optreden in een debat waarbij verleden en toekomst vaak nog veel onbeantwoorde vragen torsen.
 2. Studenten Event- en Projectmanagement organiseren grootse infodag in februari: “Extra creativiteit nodig in door coronacrisis”

  Studenten Event- en Projectma­na­ge­ment organise­ren grootse infodag in februari: “Extra creativi­teit nodig in door coronacri­sis”

  De keuze voor de richting Event- en Projectmanagement lijkt minder evident nu er een schokgolf door de evenementensector gaat door het coronavirus. Toch kozen net als vorige jaren opnieuw meer dan 100 eerstejaarsstudenten voor deze richting. De docenten moeten door de crisis creatief zijn in hun aanpak van de praktijkopdrachten tijdens de coronacrisis.