Guido Dumarey en Issam Zizaoui.
Volledig scherm
PREMIUM
Guido Dumarey en Issam Zizaoui. © rv

Wie is eigenaar van de gronden van Lemmerz Hoboken? Vastgoedbazen met strafblad vechten om miljoenenproject

De fabrieken van Lemmerz Hoboken, die al jarenlang staan te verkommeren, zijn plots inzet van een flinke ruzie tussen twee vastgoedgroepen. Aan ene kant is er de familie Dumarey, aan de andere kant is er de jonge vastgoedman  Issam Zizaoui. Slachtoffer van het vuile oorlogje is de Hobokenaar voor wie de kankerplek aan de Lage Weg al jaren een doorn in het oog is. De fabrieken van Lemmerz Hoboken gingen in 2008 definitief dicht. 

 1. In één week 150.000 euro afgetroggeld: 13 verdachten gearresteerd bij ontmanteling phishingbende
  Antwerpen

  In één week 150.000 euro afgetrog­geld: 13 verdachten gearres­teerd bij ontmante­ling phishing­ben­de

  De politie heeft deze ochtend 13 verdachten gearresteerd in een grootschalig onderzoek naar internetcriminaliteit en ‘phishing’. De bende waar de verdachten deel van uitmaken, zou in slechts enkele dagen tijd zo’n 150.000 euro hebben buitgemaakt van hun slachtoffers. De arrestaties gebeurden vanochtend toen de lokale recherche 16 huiszoekingen tegelijk verrichtte in Antwerpen, Essen, Schelle en Sint-Jans-Molenbeek.
 2. Oeuvre van Antwerpse fotografe Martine Franck komt naar FOMU: “Ze was wereldberoemd, behalve in Vlaanderen. Zonde”

  Oeuvre van Antwerpse fotografe Martine Franck komt naar FOMU: “Ze was wereldbe­roemd, behalve in Vlaanderen. Zonde”

  De grote overzichtstentoonstelling van fotograaf Stephan Vanfleteren heeft het FOMU nog maar net verlaten of een andere Antwerpse fotograaf heeft al haar intrek genomen. Met Martine Franck (1938-2012) komt een grote overzichtstentoonstelling naar het FOMU waar de fotografe zelf aan mee werkte net voor haar dood. “Franck was wereldberoemd maar niet in Vlaanderen. Zonde.”