Geen wetenschapsfestival in dit land zonder Lieven Scheire uiteraard.
Volledig scherm
Geen wetenschapsfestival in dit land zonder Lieven Scheire uiteraard. © Steven Richardson

Wetenschappelijk verantwoord frieten bakken of sterrenkijken op het MAS? Sound of Science palmt zomer én najaar in met wetenschapsavonden

ANTWERPENNa passages in de kastelen en forten van de Antwerpse zuidrand komt het wetenschapsfestival Sound of Science nu écht naar de Koekenstad. Met Sound of Science Nights wordt vanaf de zomer tot en met het najaar de Seefbrouwerij ingepalmd op het Eilandje. Naast wetenschappelijk frieten bakken en bier brouwen zijn er ook live specials van onder andere Lieven Scheire en filosofeert Stijn Meuris over de ruimte.

  1. 
Zoo in de bres voor goudkopleeuwapen in Braziliaans regenwoud: “Om de aapjes te helpen moeten we eigenlijk de chocolade-industrie redden”
    PREMIUM
    Antwerpen

    Zoo in de bres voor goudkop­leeuw­a­pen in Brazili­aans regenwoud: “Om de aapjes te helpen moeten we eigenlijk de chocolade-industrie redden”

    ZOO Antwerpen is niet alleen bekommerd om het welzijn van dieren in hun eigen dierentuin, ze doet ook over de hele wereld onderzoek om soorten beter te kunnen beschermen. Door de ontbossing van het Braziliaanse regenwoud bijvoorbeeld wordt het leefgebied van goudkopleeuwapen steeds kleiner. Dankzij onderzoek van Kristel De Vleeschouwer (49) van ZOO Antwerpen blijkt dat de dieren wél kunnen overleven wanneer cacaotelers de hoge bomen op hun plantages laten staan. Er is nu een plan uitgewerkt om de beestjes meer kansen te bieden.