Volledig scherm
Water-Link neemt elektrische fietsen in gebruik. © Water-Link

Werknemers water-link springen ook op de elektrische bakfiets

Na de zonnepanelen en windmolens voor schone energie introduceert waterbedrijf water-link nu ook elektrische bakfietsen voor haar werknemers.

Het wagenpark van water-link telt al twee elektrische wagens en nu komen daar ook nog eens twee elektrische vargofietsen bij.  Het voorstel om een elektrische bakfiets in te schakelen kwam van de medewerkers zelf. Zij sprongen sowieso al vaak op de fiets voor korte verplaatsingen van het magazijn naar hun werkplek.

Daarnaast start het bedrijf ook een proefproject voor het gebruik van elektrische bakfietsen in de buitendienst. Momenteel hebben ze een 60-tal kleine auto’s in het wagenpark. Blijkt de elektrische bakfiets handig in gebruik, dan wil het bedrijf voor alle korte verplaatsingen in de binnenstad overschakelen op de bakfiets.

Eén wagen die vervangen wordt door een elektrische fiets zorgt bij water-link gemiddeld voor 100 uitstootvrije kilometers per dag, dit is goed voor een vermindering van 2.200 kg CO2- uitstoot per jaar.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Meyrem Almaci (Groen): “Vliegschaamte is niet nodig, maar gééf mensen eindelijk alternatieven”
    PREMIUM

    Meyrem Almaci (Groen): “Vlieg­schaam­te is niet nodig, maar gééf mensen eindelijk alternatie­ven”

    Nooit stond Groen er zo goed voor. De partij surft op de klimaathype, al neemt ze ook risico’s. Zoals: de slimme kilometerheffing en het vervangen van de salariswagen door het mobiliteitsbudget. In de peilingen is Groen de tweede grootste. Voorzitster Meyrem Almaci trekt de lijst in Antwerpen. Misschien wordt ze wel minister-president. “Wie wélke ambitie heeft, laat ik aan journalisten over. Ons verhaal draait rond een menselijker, eerlijker en gezonder beleid.”