Volledig scherm
Water-Link neemt elektrische fietsen in gebruik. © Water-Link

Werknemers water-link springen ook op de elektrische bakfiets

Na de zonnepanelen en windmolens voor schone energie introduceert waterbedrijf water-link nu ook elektrische bakfietsen voor haar werknemers.

Het wagenpark van water-link telt al twee elektrische wagens en nu komen daar ook nog eens twee elektrische vargofietsen bij.  Het voorstel om een elektrische bakfiets in te schakelen kwam van de medewerkers zelf. Zij sprongen sowieso al vaak op de fiets voor korte verplaatsingen van het magazijn naar hun werkplek.

Daarnaast start het bedrijf ook een proefproject voor het gebruik van elektrische bakfietsen in de buitendienst. Momenteel hebben ze een 60-tal kleine auto’s in het wagenpark. Blijkt de elektrische bakfiets handig in gebruik, dan wil het bedrijf voor alle korte verplaatsingen in de binnenstad overschakelen op de bakfiets.

Eén wagen die vervangen wordt door een elektrische fiets zorgt bij water-link gemiddeld voor 100 uitstootvrije kilometers per dag, dit is goed voor een vermindering van 2.200 kg CO2- uitstoot per jaar.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Clash tussen Groen en N-VA over bouwplannen Pelikaanstraat: meerderheid in district gebroken in tumultueuze districtsraad

    Clash tussen Groen en N-VA over bouwplan­nen Pelikaan­straat: meerder­heid in district gebroken in tumultueu­ze districts­raad

    Groen heeft maandagavond in de Antwerpse districtsraad de meerderheid waarvan het zelf deel uitmaakt aan flarden geschoten. De partij kreeg de steun van sp.a, PVDA en D-SA. Twistpunt was het voorontwerp van het RUP Pelikaan. In mensentaal: de bouwplannen voor de braakliggende ‘stadskanker’ aan de Pelikaanstraat. Er vertrekt nu een negatief advies naar de stad. Sp.a zal ook in het stadscollege strijden voor een beter ontwerp.