De werken aan het viaduct van Merksem zullen twee dagen vroeger dan gepland afgerond zijn.
Volledig scherm
PREMIUM
De werken aan het viaduct van Merksem zullen twee dagen vroeger dan gepland afgerond zijn. © Klaas De Scheirder

Werken viaduct van Merksem twee dagen vroeger klaar dan verwacht: hele Ring zondagochtend weer open

MerksemGoed nieuws voor wie nu al de hele week stilstaat op de Antwerpse Ring. De werken aan het viaduct van Merksem zullen twee dagen vroeger dan gepland afgerond zijn. Dat bevestigt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) aan onze redactie. Ten laatste tegen 5 uur zondagochtend wordt de snelweg in de richting van Nederland weer helemaal vrijgegeven.

 1. Spade in de grond voor fietsvriendelijkere ‘stadslus’ en nieuw stuk Zuidpark, maar trouwen en zwemmen stuk duurder: dit verandert er in Antwerpen in 2023
  PREMIUM
  Antwerpen

  Spade in de grond voor fietsvrien­de­lij­ke­re ‘stadslus’ en nieuw stuk Zuidpark, maar trouwen en zwemmen stuk duurder: dit verandert er in Antwerpen in 2023

  Het leven werd het voorbije jaar gemiddeld 11 procent duurder en dat vertaalt zich in Antwerpen in forse indexeringen van allerlei diensten, van sport tot afvalophaling. De personenbelasting en opcentiemen wijzigen niet. Antwerpen blijft wel in beweging. Er is het onvermijdelijke Oosterweel, maar in het centrum start men eindelijk aan de ‘stadslus’ van Lange Nieuwstraat en Kipdorp. In maart heropent DIVA, het museum voor diamant, juwelen en zilver. Een overzicht.
 2. Kind aan huis bij sjeiks in het Midden-Oosten en sterren van Hollywood, maar in ons land is Amerikaanse topchef niet welkom: “Intussen loopt ons nieuwe restaurant wel elke avond vol”
  PREMIUM

  Kind aan huis bij sjeiks in het Mid­den-Oos­ten en sterren van Hollywood, maar in ons land is Amerikaan­se topchef niet welkom: “Intussen loopt ons nieuwe restaurant wel elke avond vol”

  Karen Shu (38) is de wanhoop nabij. Al anderhalf jaar wacht de Amerikaanse topchef op een verblijfsvergunning in ons land. Na de zoveelste weigering vreest ze het ergste, en dat terwijl haar nieuwe restaurant in de Antwerpse Brederodebuurt elke avond volloopt: “Zo’n lijdensweg, en toch lijk ik er geen vat op te hebben.”
  Antwerpen