De Antwerpse ring
Volledig scherm
De Antwerpse ring © © Marc De Roeck

Werken om geluidshinder op Antwerpse ring te verminderen, zorgen tijdelijk voor ... geluidshinder

AntwerpenDe Antwerpse ring wordt binnenkort wat stiller, maar daarvoor moeten er eerst nog wat - luide - werken gebeuren. Het Agentschap Wegen en Verkeer brengt sinds begin september groeven aan op het wegdek tussen de Posthofbrug in Berchem en het op- en afrittencomplex in Borgerhout. Dankzij de ingreep vermindert de wrijving van de autobanden met het oppervlak en neemt de geluidsoverlast af. De werken lagen een tijdje stil, maar hervatten nu, met de nodige geluidshinder voor omwonenden tot gevolg.

 1. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?
 2. 37 maanden cel voor Tsjechische man die cash en juwelen stal van ouderen in woonzorgcentra en serviceflats: “Hij ontnam bejaarden hun meest waardevolle bezittingen.”
  PREMIUM
  Antwerpen

  37 maanden cel voor Tsjechi­sche man die cash en juwelen stal van ouderen in woonzorg­cen­tra en service­flats: “Hij ontnam bejaarden hun meest waardevol­le bezittin­gen.”

  In verschillende Europese landen had hij reeds hetzelfde gedaan, maar nu is de 52-jarige Jozef L. ook in België veroordeeld. De Tsjechische man verschafte zich tussen augustus 2019 en januari 2020 toegang tot de woningen van bejaarden in rusthuizen en stal daar onder meer cash geld en juwelen. Het werd zo erg dat de speurders het VTM-programma Faroek inschakelden om hem op te sporen. “Dat L. zich specifiek richtte tot de meest kwetsbare slachtoffers in de samenleving is bijzonder laakbaar.”
 3. Antwerp Locos ontbinden zichzelf na diefstal van vlag: “We respecteren de ultra-code, maar we komen sterker dan ooit terug”
  Antwerpen

  Antwerp Locos ontbinden zichzelf na diefstal van vlag: “We respecte­ren de ul­tra-co­de, maar we komen sterker dan ooit terug”

  De uitschakeling van The Great Old in Europa heeft voor de supportersgroep Antwerp Locos nog een extra zure nasmaak gekregen. Na een clash met de Brigade Nassau, de harde kern van Frankfurt, werd hun vlag gestolen. “We respecteren de code en we stoppen, maar in ons hart zullen we Loco blijven”, klinkt het. Eerder geraakte ook al bekend dat een Belgische supporter is opgepakt nadat er vuurwerk werd gegooid in het supportersvak van Frankfurt.