De Turnhoutsebaan in Borgerhout wordt een fietsstraat.
Volledig scherm
De Turnhoutsebaan in Borgerhout wordt een fietsstraat. © Klaas De Scheirder

Werken aan Turnhoutsebaan starten op maandag 23 mei

AntwerpenOp maandag 23 mei starten de werken van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) om van de Turnhoutsebaan, tussen de Kerkstraat en de Stenenbrug, een fietsstraat te maken. “Binnen een maand ligt de rode markering er en is de Turnhoutsebaan een fietsstraat”, aldus Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters (Open Vld). 

 1. UAntwerpen reikt twee scriptieprijzen uit aan studenten Cultuurmanagement
  Antwerpen

  UAntwerpen reikt twee scriptie­prij­zen uit aan studenten Cultuurma­na­ge­ment

  Het Fonds voor Cultuurmanagement van de Universiteit Antwerpen reikt dit jaar een prijs uit aan een masterscriptie over het cultuurmanagement en/of -beleid. Het Fonds wil daarmee het onderzoek naar management in de culturele en creatieve sectoren stimuleren en kansen bieden aan jonge onderzoekers. De oogst voor 2022 was bijzonder rijk: 27 masterscripties uit 9 verschillende landen werden ingediend.
 2. "Als het maar groot, zwaar en snel is": familie Dotremont heeft traditie van extreme attracties op de Sinksenfoor
  PREMIUM
  Antwerpen

  "Als het maar groot, zwaar en snel is": familie Dotremont heeft traditie van extreme attracties op de Sinksen­foor

  De Air Maxx, de XXL, de Polyp ... Deze attracties op de Sinksenfoor hebben twee dingen gemeenschappelijk: ze zijn niet voor doetjes, en ze zijn in handen van de familie Dotremont. De familie zit al generaties lang in het kermisleven, en heeft een voorliefde voor de hoogste, snelste en gekste attracties. “Mijn grootvader moest eerst zelf in zijn attractie gaan, omdat de mensen niet durfden.”