In 2019 sloegen Wim Van der Borght en Ugur Akkus ook al die handen in elkaar voor het Elrow Town Festival op de Middenvijver.
Volledig scherm
In 2019 sloegen Wim Van der Borght en Ugur Akkus ook al die handen in elkaar voor het Elrow Town Festival op de Middenvijver. © Wouter Van Vooren

Wereldwijde supersterdeejay Solomun komt zes uur spelen op de Middenvijver

ANTWERPEN/PUURS-SINT-AMANDSPlottwist in de Antwerpse festivalwereld. De geplande zomerfestivals Fire Is Gold en Ampere Open Air op 28 en 29 augustus op de Middenvijver op Linkeroever, moeten door omstandigheden op zoek naar een nieuwe datum. De organisatie van het internationaal dancefestival Diynamic - dat normaal dat weekend doorging in Puurs - besliste om wereldwijd alle shows uit te stellen. Oplossing? De Duits-Bosnische supersterdeejay Solomun - labelbaas van Diynamic - komt dan maar een exlusieve en extra lange set spelen op de Middenvijver dat weekend.

  1. Antwerpenaar had voor 11 miljoen euro aan gestolen artefacten in zijn bezit: “Zo’n operatie fix je nooit alleen”
    PREMIUM
    Antwerpen

    Antwerpe­naar had voor 11 miljoen euro aan gestolen artefacten in zijn bezit: “Zo’n operatie fix je nooit alleen”

    Sinds 2017 was er een zoekactie bezig naar gestolen, opgegraven aardewerk uit de Italiaanse streek Apulië. En wat blijkt nu? Achthonderd van die zeldzame artefacten uit de periode van 600 voor Christus -ter waarde van zo’n 11 miljoen euro- lagen gewoon bij een Antwerpse kunstverzamelaar thuis in Ranst. We spraken met oud-speurder Hugo Cillis over de zaak die opgelost geraakte dankzij een foto en een grafsteen: “Hij mag hopen dat hij in Italië in ruil voor waardevolle informatie een strafvermindering krijgt.”