Volledig scherm
© thinkstock

Wereld Alzheimer Dag bij Zorgbedrijf Antwerpen

Morgen is het Wereld Alzheimer Dag, en dat gaat bij Zorgbedrijf Antwerpen niet zomaar voorbij. Er worden lezingen over voeding gegeven voor personen met dementie, en woonzorgcentrum Ruytenburg focust op samen bewegen door oude musicals na te spelen.

Zaterdag 21 september is het Wereld Alzheimer Dag. Zorgbedrijf Antwerpen besteedt dit jaar extra aandacht aan voeding voor personen met dementie, met 20 handige tips voor een smakelijke maaltijd en een gratis lezing. Voorzitter van Zorgbedrijf Antwerpen Fons Duchateau: “Het aftakelen van de hersenen is een proces dat niet alleen de patiënt treft, maar ook alle mensen rondom hem. Ze worden getuigen en slachtoffer van de vreselijke ziekte. Hulpverlening heeft dan de plicht om de menselijk waardigheid van de patiënt te waarborgen. Met een focus op wat mensen wel nog kunnen in plaats van wat ze verloren hebben. Het Zorgbedrijf wil ook in de verzorging van alzheimerpatiënten toonaangevend zijn.”

In woonzorgcentrum Ruytenburg in Berchem spelen medewerkers met de bewoners musicals van vroeger na. De musicals worden getoond met polaroidfoto’s en video’s op de opendeurdag morgen. Zo kunnen bezoekers, familie en vrienden genieten van de acteer- en zangtalenten van deze bijzondere groep musicalsterren.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Dronken bestuurder beschadigt tramhalte en laat auto achter

  Dronken bestuurder beschadigt tramhalte en laat auto achter

  Een dronken bestuurder (26) heeft zaterdagnacht lelijk huisgehouden op de Turnhoutsebaan. De man verloor de controle over het stuur van zijn wagen en beschadigde een gevel en daarna ramde hij een tramhalte. Het voertuig van de man geraakte zwaar beschadigd en was niet echt meer rijvaardig. Daarop besloot de man dan maar de benen te nemen in de richting van de Stenenbrug. Een interventiepatrouille kon de man oppakken. Hij ontkende elke betrokkenheid, maar agenten vonden de autosleutels van de wagen langs de vluchtroute die de man had genomen. Omdat hij zich agressief gedroeg en weigerde om een ademtest af te leggen, pakte de politie de bestuurder op voor openbare dronkenschap. Zijn rijbewijs werd ingetrokken.
 2. Politie betrapt acht illegalen bij controle in Stuivenbergwijk

  Politie betrapt acht illegalen bij controle in Stuiven­berg­wijk

  Het wijkteam van de lokale politie Antwerpen heeft vrijdag tijdens een controleactie op het Duinplein acht illegalen betrapt. De controle kwam er naar aanleiding van overlast die al geruimde tijd gemeld wordt. De controle was vooral gericht op een horecazaak, maar ook de 35 personen die op het plein zelf aanwezig waren werden gecontroleerd. Daarvan bleken er dus acht illegaal in ons land te verblijven. Een van hen was minderjarig. Een andere aanwezige kreeg een pv voor drugsbezit. Ook vijf foutparkeerders werden op de bon geslingerd.
 3. Drukke zaterdagnamiddag voor winkeldief: man wordt opgepakt na vierde winkeldiefstal

  Drukke zaterdagna­mid­dag voor winkeldief: man wordt opgepakt na vierde winkeldief­stal

  Het team winkeldiefstallen van de politie Antwerpen merkte zaterdag een verdachte man op tijdens hun toezicht op de Meir. De inspecteurs zagen hoe de man in een kledingzaak een jas in zijn rugzak en verliet de winkel zonder te betalen. De politie pakte de 28-jarige man en kwam tot de vaststelling dat hij al flink aan de slag was geweest want er zaten nog gestolen producten in zijn rugzak. Alles samen ging het om een buit van meer dan 300 euro. Hij had ook nog een kniptang op zak.