Het Leonie Glassplein, de nieuwe binnentuin achter het stadhuis.
Volledig scherm
Het Leonie Glassplein, de nieuwe binnentuin achter het stadhuis. © Frederik Beyens

Welkom op het Leonie Glassplein: stadscentrum heeft er nieuwe publieke ruimte bij

AntwerpenDe historische binnenstad is een publieke, groene plek rijker. Het binnengebied achter het stadhuis dat vroeger grotendeels verhard en afgesloten was, is opnieuw aangelegd als publieke ruimte. Niet alleen het ontwerp en de beplanting, maar ook de nieuwe naam, het Leonie Glassplein, verwijst naar de edelsmeedkunst en diamant.

 1. Voormalig Ketnet-wrapper riskeert 2 jaar voor aanval op Iljo Keisse in discotheek: “Wielrenner en ploegmaats spanden samen tegen mijn cliënt”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Voormalig Ket­net-wrap­per riskeert 2 jaar voor aanval op Iljo Keisse in discotheek: “Wielrenner en ploegmaats spanden samen tegen mijn cliënt”

  Het Openbaar Ministerie vorderde vanochtend 2 jaar cel en 1600 euro boete tegen voormalig Ketnet-wrapper Melvin Klooster (37). Die zou in de nacht van 10 op 11 oktober 2017 wielrenner Iljo Keisse langs achteren hebben neergeslagen met een fles tijdens een ruzie in de Antwerpse discotheek Roxy. Volgens Kloosters advocaat Omar Souidi is de schuld van zijn cliënt allerminst bewezen en zou er zelfs een licht racistisch motief in het spel kunnen zijn. “Het zou kunnen dat Keisse en zijn ploegmaats tegen mijn cliënt hebben samengespannen.”
 1. Leerlingen op Ostrea kunnen ontdekken wie ze zijn
  Play

  Leerlingen op Ostrea kunnen ontdekken wie ze zijn

 2. Drugslaboratorium ontdekt in Westdorpe, vijf arrestaties
  Play

  Drugslabo­ra­to­ri­um ontdekt in Westdorpe, vijf arresta­ties