Het Covid-19-testdorp aan Spoor Oost bij de opening.
Volledig scherm
Het Covid-19-testdorp aan Spoor Oost bij de opening. © Klaas De Scheirder

Weinig volk bij opening Covid-testdorp: “Voorlopig enkel toegang na terugkeer uit rode zone of risicocontact”

Bij de opening van het eerste Belgische Covid-19-testdorp donderdagochtend, waren er slechts tientallen inschrijvingen. Dat komt omdat het dorp enkel toegankelijk is voor mensen met een activatiecode. “We zijn afhankelijk van de overheden die het systeem de komende dagen zullen verbeteren.”

 1. Beschuldigde getuigt voor assisenjury over moord op zijn vrouw: “Best mogelijk dat ik haar heb gewurgd. Dat herinner ik me niet meer”
  Antwerpen

  Beschuldig­de getuigt voor assisenju­ry over moord op zijn vrouw: “Best mogelijk dat ik haar heb gewurgd. Dat herinner ik me niet meer”

  “Ik hield van mijn vrouw en het was nooit mijn bedoeling om haar het leven te ontnemen.” Dat verklaarde Yonas Mesfin Tela (42) tijdens zijn verhoor voor het Antwerpse hof van assisen, waar hij terechtstaat voor de moord op zijn echtgenote Abeba Teumezgi Mebrahtom (29). Toen de inspecteurs aan Yonas vroegen of hij haar gewurgd had, antwoordde hij: “Maybe”.
 2. RECENSIE. Patine
  PREMIUM

  RECENSIE. Patine

  Het is gezellig druk op een zaterdagavond bij bistro Patine op het Antwerpse Zuid. Iets gaan drinken op het terras doet wat denken aan een avondje Parijs: zowel door de gezellige lichtjes als door de bedrijvigheid en het verkeer dat nog steeds druk op de Leopold De Waelplaats rijdt. Patine is ondertussen een gevestigde waarde op het Zuid, en is voornamelijk een wijnbistro. Wie wil kan er ook een simpele maaltijd nuttigen, en dat is precies wat wij gaan doen.