De werken aan de Straatsburgbrug zullen nog een onbepaalde tijd duren, mede door een juridisch dispuut. Wegen en Verkeer gaat nu de linkerzijde opdelen voor verkeer in beide richtingen.
Volledig scherm
De werken aan de Straatsburgbrug zullen nog een onbepaalde tijd duren, mede door een juridisch dispuut. Wegen en Verkeer gaat nu de linkerzijde opdelen voor verkeer in beide richtingen. © Klaas De Scheirder

Wegverzakking onder Straatsburgbrug mondt uit in juridisch gebakkelei: noodoplossing in zicht voor havenverkeer

AntwerpenHet verkeer in de Antwerpse haven zal binnen enkele dagen dan toch opnieuw in beide richtingen over de Straatsburgbrug kunnen rijden. Sinds februari is één kant, in noordelijke richting, afgesloten. Maar omdat de herstelling van een zware wegverzakking nog vrij lang dreigt te duren, wordt de andere kant van de brug opgedeeld in tweemaal één rijstrook.

 1. Eindelijk weer bowlen: “Drie kinderfeestjes en een paar gereserveerde banen: het is verbazend druk vandaag”
  Antwerpen

  Eindelijk weer bowlen: “Drie kinder­feest­jes en een paar gereser­veer­de banen: het is verbazend druk vandaag”

  Strike en spare, we zouden bijna vergeten wat het wil zeggen na acht maanden niet bowlen. Ook Bowling Stones aan de Noorderlaan mocht vandaag weer openen na een lange sluiting, en ondanks het mooie weer stonden er vandaag drie kinderfeestjes op het programma. “We openen nu niet meteen in ons hoogseizoen, maar er is toch veel volk: blijkbaar hebben de mensen het bowlen gemist”, aldus eigenares Evy De Laet.
 2. ASSISEN LIVE: Vandaag start het proces tegen Glenn Meesseman en zijn ouders voor de moord op Sara Laeremans
  Antwerpen

  ASSISEN LIVE: Vandaag start het proces tegen Glenn Meesseman en zijn ouders voor de moord op Sara Laeremans

  Een dag na de versoepelingen van 9 juni start het proces tegen Glenn Meesseman (29) en zijn ouders Patrice Meesseman (54) en Inge Manderick (49). Zij worden ervan beschuldigd Sara Laeremans, de ex-partner van Glenn en de moeder van zijn kinderen, te hebben omgebracht op 21 oktober 2017. Vandaag zal advocaat-generaal Backx de feiten nog eens uitgebreid toelichten en zullen de 3 beklaagden ondervraagd worden.
 1. Antwerpen blaast 800 kaarsen uit met nieuwe stadstour: “’t Steen is het beginpunt van de stad zoals we ze nu kennen”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Antwerpen blaast 800 kaarsen uit met nieuwe stadstour: “’t Steen is het beginpunt van de stad zoals we ze nu kennen”

  “Hoe begin je aan 800 jaar geschiedenis van een stad te vertellen?”, vraagt Sonja Mollet zich af. In teken van de 800ste verjaardag van Antwerpen, neemt de officiële stadsgids je vanaf vandaag mee op een twee-uur durend parcours door de stad. Een feestjaar om te ontdekken waarom Antwerpenaren eigenlijk ‘dikke nekken’ zijn en hoe het elitaire bestuur van de stad evolueerde naar een democratie.
 2. Kinepolis Antwerpen kan na acht maanden eindelijk weer de deuren openzwaaien: "Sommige films moét je op groot scherm zien”
  PREMIUM
  Antwerpen

  Kinepolis Antwerpen kan na acht maanden eindelijk weer de deuren openzwaai­en: "Sommige films moét je op groot scherm zien”

  Het is 27 graden buiten, maar dat houdt cinemaliefhebbers niet tegen om na acht maanden eindelijk weer naar de film te gaan. De bioscopen mochten vandaag weer open na een lange sluiting, en dat trok woensdagnamiddag toch al enkele enthousiaste klanten. “Het was geen sinecure om al het stof uit de projectors te krijgen”, lacht Theatre Manager Els De Brabander.