Bib Vrede op het Moorkensplein.
Volledig scherm
Bib Vrede op het Moorkensplein. © Inne Peeters

Weg met oplopende boetes en gratis lidmaatschap voor leerkrachten en jongeren: dit verandert allemaal in de Antwerpse bibliotheken

AntwerpenVanaf 17 november starten de Antwerpse bibliotheken met een nieuw gebruikersreglement. Leentermijnen duren langer, oplopende boetes verdwijnen en voor jongeren tot 26 jaar, leerkrachten en mensen met recht op kansentarief is het lidmaatschap voortaan gratis. 

 1. Burgerbeweging reageert na 2 weken radiostilte op Turnhoutsebaan als fietsstraat: “Eerste stap om er weer ‘de baan’ van te maken”
  PREMIUM
  BORGERHOUT

  Burgerbewe­ging reageert na 2 weken radiostil­te op Turnhoutse­baan als fiets­straat: “Eerste stap om er weer ‘de baan’ van te maken”

  De Turnhoutsebaan in Borgerhout wordt een fietsstraat. Het nieuws sloeg eind september in als een bommetje. Na reacties van de stad, het district, de politie, buurtbewoners en gewezen burgervader Bob Cools, bleef het verdacht stil bij de burgerbeweging ‘Pak ze aan, de Turnhoutsebaan’. Tot nu. “Op lange termijn moet de Turnhoutsebaan terug de De Keyserlei van Borgerhout worden.”
 2. Sluikstorters laten het blikjes ‘regenen’ in de Suikerrui
  Antwerpen/Berchem

  Sluikstor­ters laten het blikjes ‘regenen’ in de Suikerrui

  In Antwerpen kreeg de politie vrijdagavond een melding dat het lege blikjes regende. Meer specifiek bleek dat een aantal jongeren in de Suikerrui hun drankafval van een hoger gelegen verdieping naar beneden aan het gooien waren. De vier betrokkenen, die kennelijk een Airbnb-appartement hadden gehuurd, gaven na enig aarzelen hun sluikstort wel toe. Uiteindelijk hebben ze zelfs hun eigen rommel opgeruimd. Wel moesten ze van de eigenaar van het appartement onmiddellijk vertrekken en kregen ze elk een GAS-boete om mee naar huis te nemen.