In Rumst werd een raam ingegooid bij een man die gelinkt wordt aan het drugsmilieu. / IN berchem werd nog maar eens graffiti aangebracht.
Volledig scherm
In Rumst werd een raam ingegooid bij een man die gelinkt wordt aan het drugsmilieu. / IN berchem werd nog maar eens graffiti aangebracht. © Marc De Roeck

Weer twee Nederlanders opgepakt na nieuwe aanslagen in drugsmilieu

Berchem/RumstAfgelopen dagen zijn opnieuw twee aanslagen gepleegd op woningen in Berchem en Rumst. In Berchem was opnieuw de woning in de Deken De Winterstraat het doelwit. In Rumst gooiden onbekenden stenen door een raam in de Visserstraat. Twee verdachten zijn opgepakt. De link met het drugsmilieu ligt voor de hand.

 1. Geitestoet met 700 figuranten lokt tienduizenden kijkers: “De weergoden komen duidelijk uit Wilrijk”
  Antwerpen

  Geitestoet met 700 figuranten lokt tienduizen­den kijkers: “De weergoden komen duidelijk uit Wilrijk”

  Twee jaar uitstel door de coronapandemie maakte de honger érg groot. Geen wonder dus dat zondag enkele tienduizenden mensen langs het parcours van de achtste Geitestoet stonden. Wilrijk leek weer even het dorp dat het in hart en ziel eigenlijk altijd is geweest. Van Lange Wapper tot Jommeke, van de steltenlopers tot het koor ‘A la minute’: het was een blij weerzien na zeven jaar.
 2. Zoo ontzegt abonnee definitief toegang tot dierentuin: “Ze blijft contact zoeken. Dit is niet gezond voor chimpansee Chita”
  Antwerpen

  Zoo ontzegt abonnee definitief toegang tot dierentuin: “Ze blijft contact zoeken. Dit is niet gezond voor chimpansee Chita”

  De Zoo van Antwerpen heeft een vaste bezoekster de toegang ontzegd tot de dierentuin. De dame was er al herhaaldelijk op gewezen dat haar gedrag tegenover één van de chimpansees, Chita, niet goed was voor het welzijn van het dier. Ze zocht regelmatig meerdere uren per dag interactie met het dier, wat maakte dat het niet op een correcte manier de band met de andere chimpansees kon opbouwen. “Ze heeft al zoveel kansen gehad, het is genoeg”, zegt de Zoo.
 1. WK VOETBAL. Nog twee maanden tot Qatar, maar ligt Antwerpen al wakker van de Rode Duivels? “We ontvingen nog geen enkele aanvraag en gaan zelf ook niks organiseren”
  PREMIUM

  WK VOETBAL. Nog twee maanden tot Qatar, maar ligt Antwerpen al wakker van de Rode Duivels? “We ontvingen nog geen enkele aanvraag en gaan zelf ook niks organise­ren”

  De timing – tijdens de kille herfst- en wintermaanden - én de energiecrisis hebben een grote invloed op de beleving van het WK voetbal in Antwerpen. Dat blijkt uit onze rondvraag in de Scheldestad. Het WK-dorp langs de Scheldekaaien gaat – zo goed als zeker – niet door. “En voorlopig ontvingen we geen enkele andere aanvraag”, weet de stad Antwerpen. Ook bij drankenhandelaars is het enthousiasme – voorlopig - zoek. “Eerlijk? We zijn momenteel eerder bezorgd over de tekorten bij onze bierleveranciers.” Wordt het dan een winters voetbalfeest in mineur?