Volledig scherm
De politie arresteerde begin dit jaar 15 verdachten in de zaak Y. © rr

Weer procedurefout in onderzoek naar drugsclan Y.

In het drugsonderzoek naar de clan Y. is vorige week een nieuwe verdachte opgepakt. De Tsjetsjeen S.A. was eerder al verhoord maar werd dan toch aangehouden door de onderzoeksrechter. Hij zou de opdrachtgever zijn voor de invoer van enkele ladingen cocaïne. Vrijdag besliste de raadkamer echter dat S.A. weer moet worden vrijgelaten. 

Het Antwerpse parket tekende echter beroep aan tegen de vrijlating waardoor S.A. nog minstens twee weken in de gevangenis moet blijven. 

Advocaat Sahil Malik die S.A. verdedigt: “Mijn cliënt is inderdaad vrijgelaten door de raadkamer omdat  het aanhoudingsbevel onvoldoende was gemotiveerd. Door zo’n procedurefout wordt  het aanhoudingsbevel onregelmatig en kan een verdachte niet langer worden vastgehouden.”

Eerder moest ook al een verdachte politieman M.K. onmiddellijk na zijn aanhouding worden vrijgelaten door een procedurefout. Het onderzoek naar de clan Y. draait rond een Assyrisch-christelijke familie die jarenlang ladingen cocaïne invoerde via de haven. De clan werd begin dit jaar opgerold. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Stad Antwerpen en gerechtsdeurwaarders binden samen de strijd aan tegen overmatige schuldenlast

    Stad Antwerpen en gerechts­deur­waar­ders binden samen de strijd aan tegen overmatige schulden­last

    In samenspraak met de stad ontwikkelde gerechtsdeurwaarder Modero het platform ‘One’. Dit platform bundelt de gekende schulden van klanten met structurele financiële problemen in één dossier. De klant krijgt één contactpersoon en één aangepast traject met één maandelijkse afbetaling. Doordat sneller wordt ingegrepen, moeten extra kosten vermeden worden en kan sneller gestart worden met de afbetaling van de schulden.
  2. Sascha (25) begint ecologische ‘wasservice’ The Laundry Hunter: “De was en de strijk doen is voor niemand plezant, maar daar heb ik de oplossing voor”

    Sascha (25) begint ecologi­sche ‘wasservice’ The Laundry Hunter: “De was en de strijk doen is voor niemand plezant, maar daar heb ik de oplossing voor”

    Van een carrièreswitch gesproken: naast zijn job bij een begrafenisondernemer startte Sascha (25) Goldstein uit Mortsel vorige week met zijn eigen 'wasservice’ The Laundry Hunter. De start-up zorgt ervoor dat de was en strijk bij mensen thuis met een bakfiets wordt opgehaald, en gewassen en gestreken terug wordt bezorgd. “Dit past perfect in het plaatje van de e-commerce die zo gangbaar is vandaag de dag.”