Tatjana Scheck (rechts) bij de voorstelling van de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen. Van links naar rechts herkent u Yasmine Kherbache, Tom Meeuws, Jinnih Beels, Karim Bachar en Güler Turan.
Volledig scherm
Tatjana Scheck (rechts) bij de voorstelling van de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen. Van links naar rechts herkent u Yasmine Kherbache, Tom Meeuws, Jinnih Beels, Karim Bachar en Güler Turan. © Foto Klaas De Scheirder

Wéér moeilijke puzzel voor sp.a: wie volgt Yasmine Kherbache op in gemeenteraad?

De Antwerpse sp.a beslist in december wie Yasmine Kherbache in de gemeenteraad zal opvolgen. Kherbache neemt afscheid van de politiek. Ze wordt rechter bij het Grondwettelijk Hof. Tatjana Scheck is in Antwerpen eerste opvolger, maar zij werkt halftijds op het kabinet van schepen Tom Meeuws. Dat is onverenigbaar met de gemeenteraad. Ze zal moeten kiezen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Papa klaagt gevaarlijke situatie Begijnenvest aan: “Vrachtwagens met opleggers horen niet thuis in een schoolbuurt”

  Papa klaagt gevaarlij­ke situatie Begijnen­vest aan: “Vrachtwa­gens met opleggers horen niet thuis in een school­buurt”

  Nadat gisteren een meisje (12) in Zwevegem overleed na een aanrijding met een vrachtwagen vlak aan de schoolpoort, trekt een bezorgde Antwerpse papa nu ook aan de alarmbel. Zijn kinderen gaan elke dag met de fiets naar het Sint-Lievenscollege, waar door werken elke dag enorm veel verkeer door de smalle Begijnenvest rijdt. Er rijden zelfs vrachtwagens met opleggers naast de kinderen. “Het is een kwestie van tijd voor er een ongeluk gebeurt.”
 2. UAntwerpen start schooljaar in code oranje, andere Antwerpse campussen blijven code geel

  UAntwerpen start schooljaar in code oranje, andere Antwerpse campussen blijven code geel

  In principe start het academiejaar volgende week in code geel, maar de Universiteit van Antwerpen liet weten dat zij hun onderwijsactiviteiten zullen starten met de veiligheidsmaatregelen die gelden in code oranje. Dat wil zeggen dat de aula’s bij de start van het nieuwe academiejaar maar voor 20% gevuld zullen zijn. De campussen van de KUL in Antwerpen en hogescholen KdG en AP starten het academiejaar wél in code geel. “Voor praktijkgerichte opleidingen in kleinere groepen ligt de situatie anders dan bij hoorcolleges voor 500 studenten”, klinkt het.
 3. Wie is eigenaar van de gronden van Lemmerz Hoboken? Vastgoedbazen met strafblad vechten om miljoenenproject
  PREMIUM

  Wie is eigenaar van de gronden van Lemmerz Hoboken? Vastgoedba­zen met strafblad vechten om miljoenen­pro­ject

  De fabrieken van Lemmerz Hoboken, die al jarenlang staan te verkommeren, zijn plots inzet van een flinke ruzie tussen twee vastgoedgroepen. Aan ene kant is er de familie Dumarey, aan de andere kant is er de jonge vastgoedman Issam Zizaoui. Slachtoffer van het vuile oorlogje is de Hobokenaar voor wie de kankerplek aan de Lage Weg al jaren een doorn in het oog is. De fabrieken van Lemmerz Hoboken gingen in 2008 definitief dicht.