Archiefbeeld: de beveiliging van Havenbedrijf BNFW aan kaai 188 zag die bewuste nacht twee individuen over het hek klimmen. Achteraf bleek minstens één persoon zich toegang te hebben verschaft tot de kaai om een lading cocaïne uit te halen. De andere twee zaten op hem te wachten in een auto.
Volledig scherm
PREMIUM
Archiefbeeld: de beveiliging van Havenbedrijf BNFW aan kaai 188 zag die bewuste nacht twee individuen over het hek klimmen. Achteraf bleek minstens één persoon zich toegang te hebben verschaft tot de kaai om een lading cocaïne uit te halen. De andere twee zaten op hem te wachten in een auto. © BELGA

“We kwamen naar de haven om een joint te roken.”: drie mannen veroordeeld voor uithalen van lading cocaïne in Antwerpse haven

AntwerpenDe correctionele rechtbank heeft gisteren 3 mannen veroordeeld die op 30 maart vorig jaar een lading cocaïne wilden uithalen uit een container op kaai 188 in de buurt van de Noorderlaan. Sven D. (44), Bilal S. (21) en Vartan M. (22) krijgen respectievelijk 45, 30 en 30 maanden cel opgelegd, evenals een boete van 8.000 euro. Toen Sven D. gearresteerd werd, had hij zich proberen te verstoppen onder een geparkeerde vrachtwagen.

 1. Renovatie Antwerps Rijksarchief ging drie jaar duren. Het werden er uiteindelijk 14: wat liep er mis?
  PREMIUM
  Antwerpen

  Renovatie Antwerps Rijksar­chief ging drie jaar duren. Het werden er uiteinde­lijk 14: wat liep er mis?

  Drie jaar had de renovatie van het Rijksarchief op de Door Verstraeteplaats in de Antwerpse wijk Zurenborg in beslag moeten nemen. Het werden uiteindelijk 14 (!) lange jaren. Maar kijk, sinds deze week is het statige gebouw uit 1905 eindelijk af en kunnen bezoekers weer snuisteren in de 11 lopende kilometer aan archiefstukken. De werken hebben een slordige 10 miljoen euro gekost.
 1. Saxofonist en percussionist Goemans: liever blind dan doof
  Play

  Saxofonist en percussio­nist Goemans: liever blind dan doof

 2. De ruimte in Capelle-met-een-C voelt als een voorrecht
  Play

  De ruimte in Capelle-met-een-C voelt als een voorrecht