Het water dat uit de kraan komt in Antwerpen, is volgens Water-link veilig.
Volledig scherm
Het water dat uit de kraan komt in Antwerpen, is volgens Water-link veilig. © ANP XTRA

Water-link reageert op rapport Universiteit Amsterdam: “Antwerps kraantjeswater veilig en gezond”

AntwerpenVolgens Antwerpse drinkwaterbedrijf Water-link voldoet het kraantjeswater aan alle officiële kwaliteitseisen.  “Het is veilig en gezond. Ook voor PFAS-vervuiling scoren we goed”, luidt het. Het bedrijf reageert daarmee op het nieuws dat de Westerschelde zwaar vervuild is door PFAS en dat ook het Antwerpse kraantjeswater ‘gevaarlijk’ in de buurt van de norm komt. Dat blijkt uit een onderzoek van de Vrije Universiteit Amsterdam. 

 1. Boek op komst over ‘het Antwerpse goud’: stadsgids Tanguy Ottomer is op zoek naar verhalen over Elixir d’Anvers
  Antwerpen

  Boek op komst over ‘het Antwerpse goud’: stadsgids Tanguy Ottomer is op zoek naar verhalen over Elixir d’Anvers

  Een kruidenlikeur met een typische gele kleur? Dat kan alleen maar de Elixir d’Anvers zijn. FX de Beukelaer nv produceert het Antwerpse drankje al jaren volgens hetzelfde recept, in 2023 viert Elixir d’Anvers zijn 160ste verjaardag. Dat wordt onder andere gevierd met een boek over het Antwerpse goud, door stadsgids Tanguy Ottomer. Hij doet daarvoor een warme oproep naar verhalen, anekdotes en foto’s over het Antwerpse drankje.
 2. Vlaanderen trekt 4,3 miljoen euro uit voor Antwerps erfgoed: Neerhoeve in Schoonselhof, Nationale Bank én kaaimuren Willemdok krijgen restauratie
  Antwerpen

  Vlaanderen trekt 4,3 miljoen euro uit voor Antwerps erfgoed: Neerhoeve in Schoonsel­hof, Nationale Bank én kaaimuren Willemdok krijgen restaura­tie

  De Vlaamse regering investeert fors in de restauratie van drie Antwerpse erfgoedparels: de Neerhoeve van kasteel Schoonselhof, de Nationale Bank van België langs de Leien en het Willemdok op het Eilandje. Dat heeft Vlaams minister van Onroerend Erfgoed Matthias Diependaele (N-VA) woensdagochtend bekendgemaakt. In totaal maakt Diependaele 4,3 miljoen euro vrij.