Als beide gemeenteraden het eind 2023 goedkeuren, voegt Borsbeek zich in 2025 toe aan Antwerpen als tiende stadsdistrict.
Volledig scherm
PREMIUM
Als beide gemeenteraden het eind 2023 goedkeuren, voegt Borsbeek zich in 2025 toe aan Antwerpen als tiende stadsdistrict. © Tessa Kraan

Wat wint de Antwerpenaar met de toetreding van Borsbeek als tiende stadsdistrict? “Extra natuur en aanzien”

Antwerpen/BorsbeekDat het voor Borsbeek financieel interessant is om met Antwerpen te fuseren staat buiten kijf. Maar is dit in de omgekeerde richting ook een ‘win’? Op de persconferentie vrijdagnamiddag maakte burgemeester Dis Van Berckelaer (Iedereen Borsbeek) zich sterk dat Borsbeek méér is dan een gemeente in slechte papieren. Voor sportievelingen is de fusie alvast een goede zaak, maar wat heeft de Antwerpenaar aan een nieuw dorp in de stad?

  1. Van ‘mosselkaai’ over Sinksenfoor tot gloednieuw park: zo verliepen 150 jaar aan de (Gedempte) Zuiderdokken
    Antwerpen

    Van ‘mosselkaai’ over Sinksen­foor tot gloednieuw park: zo verliepen 150 jaar aan de (Gedempte) Zuiderdok­ken

    Het weer wil vandaag niet mee, maar deze namiddag opent de stad feestelijk het eerste deel van het nieuwe park op de Gedempte Zuiderdokken. Op een oppervlakte van driemaal de Groenplaats vind je een basketveld, een stiltetuin, twee speeltuinen en uiteraard het nodige groen. De Antwerpenaren zullen een nieuwe naam mogen kiezen. Reis even met ons mee door de voorbije 150 jaar.