Minister van Ontwikkelingssamenwerking Meryame Kitir slaat een praatje met Hagir, die honing gemaakt van arganolie op de 'Wall Of Fair' verkoopt.
Volledig scherm
Minister van Ontwikkelingssamenwerking Meryame Kitir slaat een praatje met Hagir, die honing gemaakt van arganolie op de 'Wall Of Fair' verkoopt. © GV

“Wat is de kost van een mensenleven?” Minister Kitir bezoekt fair trade markt in Borgerhout

BorgerhoutDe week van de Fair Trade 2021 bleef ook in Borgerhout niet onopgemerkt. Borgerhub werd omgetoverd tot een ware markt ‘Wall of Fair’ met originele fairtradeproducten. Een ontmoeting tussen noord en zuid, makers van hier en producenten uit het zuiden: “ Producten gemaakt van olifantenpoep staan zelf op mijn bureau ”, zegt minister van Ontwikkelingssamenwerking Meryame Kitir, die ook kwam shoppen.

  1. ‘Overlastinstellingen’ gecontroleerd door politie: twee mensen opgepakt die illegaal in het land zijn
    Antwerpen/Hoboken

    ‘Overlast­in­stel­lin­gen’ gecontro­leerd door politie: twee mensen opgepakt die illegaal in het land zijn

    Een patrouille van het wijkondersteuningsteam (WOT) van de regio Zuid controleerde een zogenaamde ‘overlastinstelling’ aan de Lageweg in Hoboken. Of het ging om een café of een ander soort etablissement, wordt niet gespecificeerd. Wel kon de politie vaststellen dat 1 van de 8 mensen die er aanwezig waren illegaal in het land verbleven. Hij is bestuurlijk gearresteerd.