Burgemeester van Borsbeek Dis Van Berckelaer (Iedereen Borsbeek) en  Burgemeester van Antwerpen Bart De Wever (N-VA).
Volledig scherm
PREMIUM
Burgemeester van Borsbeek Dis Van Berckelaer (Iedereen Borsbeek) en Burgemeester van Antwerpen Bart De Wever (N-VA). © Tessa Kraan

Wat betekent de fusie met Antwerpen voor de Borsbekenaar? “Het lokale bestuur zal luisteren naar uw bezorgdheden”

Borsbeek/AntwerpenStop de geruchtenmolen: als beide gemeenteraden het eind december 2023 goedkeuren, zal Borsbeek fuseren met de stad Antwerpen en zo het tiende district van de grootstad worden in 2025. Burgemeesters Bart De Wever (N-VA) en Dis Van Berckelaer (Iedereen Borsbeek) beklemtonen: “Voor de Antwerpenaren en de 11.200 Borsbekenaren zal deze fusie een win-win zijn.” Maar wat met de belastingen? En hoe stemt de Borsbekenaar volgende verkiezingen? Dit is wat we nu al weten.

  1. Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?
    lezersvraag

    Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?

    Passen de medicijnen die je slikt nog wel bij jou? Want van sommige neemt de werking af, of er zijn pillen gekomen met minder bijwerkingen. Als je je zorgen maakt om je vader of moeder dan kan het zeker geen kwaad om de medicatie met je apotheker of huisarts te bekijken, zegt apotheker Sander van den Bogert. In deze rubriek beantwoorden onze deskundigen elke week een lezersvraag over relaties, gezondheid, voeding en andere onderwerpen.