De Nederlandse duikers doorzoeken holle ruimtes rond het anker en de schroeven op verborgen ladingen cocaïne.
Volledig scherm
De Nederlandse duikers doorzoeken holle ruimtes rond het anker en de schroeven op verborgen ladingen cocaïne. © Photo News

War on Drugs gaat (letterlijk) kopje onder: Nederlandse duikers helpen Belgische douane in strijd tegen cocaïnesmokkel

De douane zet voortaan duikers van de Nederlandse douane in om zeeschepen onder de waterlijn op drugs te controleren. Bendes verstoppen cocaïne in torpedo’s die aan de romp worden gelast of in holle ruimtes rond ankers en roer. De Antwerpse douane heeft dit jaar al 15 ton cocaïne onderschept. 

0 reacties

 1. ASSISEN. “Je moet al een speciaal karakter hebben om zoveel te liegen en het zo lang vol te houden.” Procureur-Generaal en advocaten nagelen Miquel Bouterse aan het kruis.
  PREMIUM
  Antwerpen/Grobbendonk

  ASSISEN. “Je moet al een speciaal karakter hebben om zoveel te liegen en het zo lang vol te houden.” Procureur-Generaal en advocaten nagelen Miquel Bouterse aan het kruis.

  “Geen enkele mens verdient het om doodgeschoten te worden opdat andere mensen drugswinsten kunnen maken.” Procureur Sobrie gaf donderdagochtend met een paar zinnetjes een menselijke gedaante aan Ronalds Brakmanis, de drugscrimineel die het slachtoffer werd van Miquel Bouterse (38). Dat Bouterse hem uit paniek zou hebben doodgeschoten, lijkt hem en de advocaten zeer onwaarschijnlijk. “U schoot in zijn been, zette nog een stap naar voren en vuurde nog een keer in zijn buik. Waar is dan de paniek?”
 2. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?
 3. Buttons, flyers én oranje schoenen klagen geweld tegen vrouwen aan: “Iedereen moet zich veilig kunnen voelen in onze stad”
  Antwerpen

  Buttons, flyers én oranje schoenen klagen geweld tegen vrouwen aan: “Iedereen moet zich veilig kunnen voelen in onze stad”

  De Internationale dag tegen geweld op vrouwen kleurde donderdag ook de Antwerpse straten. In de modebuurt zetten winkeliers een oranje schoen in de etalages. Vooruit en de progressieve vrouwenbeweging Zij-kant deelden aan het station van Berchem buttons en flyers uit. “We sporen mensen aan om in te grijpen wanneer ze gedrag zien dat niet door de beugel kan”, zegt schepen voor Gelijke Kansen Karim Bachar (Vooruit).
 1. Overnacht eens in 16de-eeuws gebouw: vijfsterrenhotel ‘Sapphire House’ opent naast Antwerpse Handelsbeurs
  Antwerpen

  Overnacht eens in 16de-eeuws gebouw: vijfster­ren­ho­tel ‘Sapphire House’ opent naast Antwerpse Handels­beurs

  Sapphire House Antwerp, het langverwachte Marriotthotel in de Lange Nieuwstraat, opent binnenkort zijn deuren als deel van de Antwerpse Handelsbeurssite. Het majestueuze 16de-eeuwse gebouw, De Grooten Robijn, werd in z'n oorspronkelijke glorie hersteld en omgebouwd tot een vijfsterrenhotel. Binnenin vind je onder meer 139 kamers, een luxueuze spa, gym en wellness, een cocktailbar en een gastronomisch restaurant. De opening van het hotel wordt verwacht begin 2022.