De Nederlandse duikers doorzoeken holle ruimtes rond het anker en de schroeven op verborgen ladingen cocaïne.
Volledig scherm
De Nederlandse duikers doorzoeken holle ruimtes rond het anker en de schroeven op verborgen ladingen cocaïne. © Photo News

War on Drugs gaat (letterlijk) kopje onder: Nederlandse duikers helpen Belgische douane in strijd tegen cocaïnesmokkel

De douane zet voortaan duikers van de Nederlandse douane in om zeeschepen onder de waterlijn op drugs te controleren. Bendes verstoppen cocaïne in torpedo’s die aan de romp worden gelast of in holle ruimtes rond ankers en roer. De Antwerpse douane heeft dit jaar al 15 ton cocaïne onderschept. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Verzetsheldin die ‘hel op aarde’ overleefde tijdens WO II geëerd met eigen straatnaam op Linkeroever

  Verzetshel­din die ‘hel op aarde’ overleefde tijdens WO II geëerd met eigen straatnaam op Linkeroe­ver

  Het district Antwerpen heeft het straatnaambord onthuld voor de Mariette Druartstraat in de Regatta-wijk op Linkeroever. De toekomstige straat wordt vernoemd naar de Antwerpse vrouw die tijdens de Tweede Wereldoorlog heel wat mensen heeft gered. Vandaag is het exact 75 jaar geleden dat ze bevrijd werd uit het concentratiekamp waar ze als politiek gevangene werd opgesloten. De verzetsheldin stierf in 2007.
 2. Op dagtrip naar Antwerpen: wakeboarden, wandelen onder de grond of film kijken in de open lucht
  PREMIUM

  Op dagtrip naar Antwerpen: wakeboar­den, wandelen onder de grond of film kijken in de open lucht

  De regioredactie van HLN geeft de hele zomer de beste tips prijs voor een fantastische dagtrip in eigen land. Antwerpen heeft heel wat klassiekers voor je in petto, zoals het MAS, de Hobokense Polder of Park Spoor Noord, maar wist je dat je in de Koekenstad ook kan wakeboarden, wandelen in de ondergrondse ruien of een filmpje kijken onder de sterrenhemel aan de Schelde? Wij lijsten de acht leukste tips op voor een onvergetelijke dagtrip in Antwerpen.