Archiefbeeld van de Wapper.
Volledig scherm
Archiefbeeld van de Wapper. © Laenen

Wapper tijdelijk onderbroken voor werken

De Wapper in de Antwerpse binnenstad zal op woensdag 21 augustus tijdelijk onderbroken worden voor doorgaand verkeer. De aannemer, die hijswerken uitvoert, voorziet een omleiding.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Schepen van Onderwijs Jinnih Beels (sp.a) bereidt zich voor op ‘elk mogelijk scenario’ bij herstart scholen

  Schepen van Onderwijs Jinnih Beels (sp.a) bereidt zich voor op ‘elk mogelijk scenario’ bij herstart scholen

  Nadat vrijdag de beslissing viel dat alle scholen mogen starten op 1 september, bereidt Antwerpen zich voor “op elk mogelijk scenario”. Dat zegt de woordvoerder van onderwijsschepen Jinnih Beels (sp.a). Alle leerlingen mogen starten in code geel, maar waar de coronapandemie oplaait, kunnen mogelijk minder leerlingen voltijds naar school. Antwerpen komt dan al snel in beeld, maar een beslissing is nog niet genomen.
 2. Schietincident Grote Markt: knal kwam van ‘pepperspraypistool’, behoorlijke hoeveelheid synthetische drugs aangetroffen in flat

  Schietinci­dent Grote Markt: knal kwam van ‘pepper­spray­pi­stool’, behoorlij­ke hoeveel­heid syntheti­sche drugs aangetrof­fen in flat

  De grote knal die de Antwerpse Grote Markt vrijdagavond opschrok, was niet afkomstig van een handgeweer maar een pistool dat pepperspray afvuurt, wat ook een luide klap veroorzaakt. Dat bevestigde het parket zaterdagochtend. In het betrokken appartement werden drugs gevonden, de bewoner komt zaterdag voor bij de onderzoeksrechter. De twee andere verdachten zijn vrijgelaten.
 3. Cafégangers en passanten opgeschrokken door gelost schot op Grote Markt: “Hij liet zijn pistool vallen in zijn klungelige vlucht, tot twee maal toe”
  PREMIUM

  Cafégan­gers en passanten opgeschrok­ken door gelost schot op Grote Markt: “Hij liet zijn pistool vallen in zijn klungelige vlucht, tot twee maal toe”

  Veel commotie vrijdagavond op de Grote Markt in Antwerpen door een schietincident. De politie kon drie verdachten arresteren en benadrukt dat er geen slachtoffer viel. Honderden getuigen van het voorval konden de vlucht van het trio reconstrueren. “Eerst viel dat schot, en dan kwamen ze naar buiten, op hun dooie gemak, nog wat staan keuvelen in afwachting van de politie”, vertellen getuigen. “Het moest ooit eens uit de hand lopen in dat pand”, klinkt het bij verschillende buurtbewoners en vaste cafégangers rond de Grote Markt.