Bilall Falah en Adil El Arbi palmen met het Point of U filmfestival drie dagen hartje Antwerpen in.
Volledig scherm
Bilall Falah en Adil El Arbi palmen met het Point of U filmfestival drie dagen hartje Antwerpen in. © Photo News

Walhalla voor jonge filmmakers en TikTokkers: Adil El Arbi en Bilall Fallah stellen nieuw filmfestival voor

Regisseurs Adil El Arbi en Bilall Fallah cureren in oktober het eerste ‘Point of U’-festival voor jonge filmmakers, Instagrammers, TikTokkers en andere vloggers. “We hebben maar één doel: digital content freaks samenbrengen om te experimenteren en brainstormen over de toekomst van cinema.”

  1. Kamal Kharmach leefde dankzij geboorte van dochtertje dit jaar op een roze wolk: “Voor de job van ‘ouder’ zou ik ontslagen worden”
    PREMIUM

    Kamal Kharmach leefde dankzij geboorte van dochtertje dit jaar op een roze wolk: “Voor de job van ‘ouder’ zou ik ontslagen worden”

    Wie dit jaar een eindejaarsconference wilde schrijven, had héél wat stof tot inspiratie na een jaar dat ongetwijfeld de geschiedenisboeken ingaat. Of misschien net niét, want 2020 werd voornamelijk gedomineerd door een allesoverheersend virus. Kamal Kharmach waagde zich eraan en keert dit jaar terug met zijn tweede eindejaarconference: ‘Mag ik even? 2020'. Een perfecte aanleiding om het eens met hem te hebben over de eerste avondklok sinds de Tweede Wereldoorlog, granatengooiers en Operatie Nachtwacht, en het grootste lichtpunt in de duisternis: zijn dochtertje.